Ništa od silnih najava o kazni

Pričalo se o suspenziji i otkazu Yabuseleu nakon sramotnog poteza, a danas je Real rekao svoje!

Endin Čaušević

Košarkaši Real Madrida igraju trenutno na svom parketu protiv Zaragoze utakmicu 30. kola španske ACB lige, a u centru pažnje našao se Guerschon Yabusele nakon sramotne tuče protiv Partizana. Pričalo se da bi Real mogao suspendovati Francuza i čak mu dati otkaz, ali danas je svima postalo jasno da od toga nema ništa.

Dosta prašine podiglo se u četvrtak navečer nakon meča Real Madrida i beogradskog Partizana u okviru play offa Eurolige.

Partizan je poveo sa 2:0 u seriji nakon što je slavio i u drugom meču u Madridu i došao je na korak od plasmana u Final Four. No, meč u Madridu ostao je u sjeni tuče igrača dva kluba koju smo gledali u finišu meča.

Sve su počeli Sergio Llull i Kevin Punter, a potom je nastao pravi haos na parketu. Sramotan potez napravio je upravo Yabusele koji je podigao Exuma u zrak i potom ga brutalno bacio na parket.

Nakon toga nastala je tuča na parketu, a u centru pažnje bio je i naš Džanan Musa kojeg je Punter prvo ošamario, a zatim ga je Mathias Lessort bezobraznim potezom bacio na pod.

Euroliga je saopštila kazne i očekivano Yabusele je najgore prošao i suspendovan je na pet mečeva, dok je Punter dobio dva meča suspenzije. Po jednu utakmicu neigranja dobili još Lessort i Gabriel Deck.

Čak se špekulisalo da će Kraljevi još žešće kazniti Yabuselea zbog sramotnog poteza, te ga navodno suspendovati do kraja sezone i čak otpustiti na ljeto. Ipak, danas je svima jasno da od toga nema ništa.

Yabusele se našao na parketu od prve minute u današnjem meču protiv Zaragoze čime smo dobili odgovor da od eventualne kazne Real Madrida prema svom košarkašu nema ništa.

Također, treba istaći i da je Džanan Musa u rosteru za ovu utakmicu, ali nije se našao u početnoj petorci i očito je da Jesus Mateo želi koliko-toliko odmoriti svoje košarkaše pred nastavak okršaja u Euroligi protiv Partizana.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Partizan i Real Madrid svoj treći meč igraju u beogradskoj Areni u utorak sa početkom u 20:30 sati. Već su poznate i kvote za okršaj u Beogradu, a iste možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.