Oglasio se i najgori od svih - Guerschonu Yabuseleu nije preostalo ništa drugo...

Morao se izviniti

Oglasio se i najgori od svih - Guerschonu Yabuseleu nije preostalo ništa drugo...

Edmir Škorić

Košarkaš Real Madrida Guerschon Yabusele bio je najagresivniji u tučnjavi košarkaša njegovog tima i Partizana sinoć pred kraj druge utakmice play-offa Eurolige.

Već je Partizan bio siguran da će pobijediti, uveliko su Beograđani slavili, a onda je krenuo haos na parketu. Počelo je nesportskim faulom Sergija Llulla nad Kevinom Punterom, koji je krenuo na iskusnog košarkaša Reala, da bi se potom umiješali i igrači sa klupe.

Yabusele je izgubio kontrolu, Dantea Exuma je uhvatio sa dvije ruke i hrvačkim zahvatom bacio na pod, pa je gostujući košarkaš na štakama napustio dvoranu.

Nakon najveće tučnjave ikada u povijesti Eurolige, mnogi igrači daju izjave. Nakon Sergia Llulla, Guershon Yabusele uputio je izvinjenje shvativši da je pogriješio.

"Duboko žalim zbog svog ponašanja na sinoćnjoj utakmici. Košarka je sportski duh i prijateljstvo. Iskreno se izvinjavam Partizanu, klubu s kojim smo uvijek bili u dobrim odnosima, Danteu Exumu i njegovoj porodici, mojim saigračima, mom klubu i svim navijačima", napisao je Yabusele na svom Instagram profilu

Oglasi

Danas će biti objavljena presuda disciplinskog sudije nakon jučerašnje tučnjave. Yabusele je svakako neko ko će najviše biti pogođen, no za sada nije poznato koliko će ga kazniti vodstvo Eurolige.

Očekuju se kazne i za Puntera, Matthiasa Lessorta i Gabriela Decka, dok se bh. košarkaš Džanan Musa ne bi trebao naći na crnoj listi jer nije uradio ništa osim što je pokušao da smiri situaciju na parketu.

Narednu utakmicu Partizan i Real odigrat će 2. maja, u utorak, u beogradskoj Areni, ali nadamo se da će ovaj put proteći bez nemilih scena. Stoga trener Partizana Željko Obradović poziva Grobare na dostojanstven prijem gostiju iz Madrida i vjeruje da će košarkaša ipak biti u prvom planu.

U slučaju pobjede, Partizan ide u polufinale, dok će Real pokušati da produži seriju do četvrtka, a nada se i majstorici u kojoj bi bio domaćin 9. maja.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Situacija za Real nije najbolja, posebno sada kada se zna da će bez nekih igrača na megdan Partizanu, koji istina ni sam neće biti kompletan, ali imat će veliku podršku navijača koja je u mnogo puta bila presudna ove sezone u Euroligi.

Glupo je reći da su padali i veći, teško da ima veći od Real Madrida, ali redom su velikanu gubili na Partizanovom parketu, a poslije hvalili nevjerovatnu publiku.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HamzaVojvoda
ono tipa nadrealisti materi se ti sad izvinjavaj govedo jedno samo suspenzija na jedno godinu dana minimalno.
0 0
Čuj to hahaha , prpa pred Beograd hahahaha ukakili se hahahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti