Fenomenalno izdanje Bordo tima u Mostaru i pobjeda kojom je izboren nastup u Evropi

Sarajevo osiguralo plasman u Evropu

Spektakularan meč Veleža i Sarajeva u Mostaru: Osam golova i velika pobjeda Bordo tima!

Midhat Šljivak

Sarajevo je u spektakularnom derbi susretu 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Velež u Mostaru. Bilo je 5:3 za Bordo tim koji je osigurao plasman u Konferencijsku ligu, dok Rođeni ostaju bez nastupa u Evropi.


Sarajevo će igrati u Evropi naredne sezone. Tim Mirze Varešanovića sjajnom igrom je pobijedio Velež u Mostaru s 5:3 i kolo prije kraja prvenstva

Velež odlično ulazi u meč i u četvrtoj minuti stiže do prednosti. Haskić proigrava Nemanju Anđušića kojem nije bilo teško da postigne pogodak za 1:0.

Radost domaćih trajala je samo sedam minuta. Dal Varešanović u 11. minuti pravi dar-mar odbrani Rođenih i postiže pogodak za izjednačenje rezultata na 1:1.

Anđušić potom prijeti za Velež, no ovog puta je bio neprecizan, da bi u 24. minuti susreta Sarajevo stiglo do prednosti. Almedin Ziljkić postiže spektakularan pogodak za vodstvo gostiju od 2:1.

Prednost je Sarajevo moglo povećati već u narednom napadu. Jelić-Balta se našao u dobroj poziciji, gađao je preko gola.

Velež veliku šansu ima u 32. minuti. Marko Karamarko krade loptu i zatim snažno šutira s 25 metara, ali njegov udarac zaustavlja stativa i Bordo tim je imao sreće.

Tri minute kasnije Nermin Haskić pokušava glavom. Njegov udarac odlazi pravo u Dizdareviće, dok je Wallace potom iz jako dobre pozicije loptu poslao pored gola.

Golman Veleža Hadžikić 'krivac' je što Sarajevo nije na odmor otišlo s dva gola prednosti. On je u 41. minuti sjajno skinuo udarce Oliveire i Vrančića, a zatim i udarac Ziljkića.

Prvo poluvrijeme okončano je velikom šansom za Haskića. Bio je napadač Veleža u velikoj prilici, međutim promašuje loptu i propada ogromna prilika, te se na odmor odlazi vodstvom gostiju od 2:1.

Sarajevo u 57. minuti dolazi do trećeg pogotka. Udarac Dala Varešanovića s distance pogađa obje stative, na pravom mjestu se našao Renan Oliveira i pogađa za 3:1.

Velež u 70. minuti ima odličnu šansu. Haskić s pet metara šutira glavom, Dizdarević fenomenalno interveniše i spašava Sarajevo. Minut kasnije Hrkač šutira, lopta odlazi preko gola.

Rođeni se u utakmicu vraćaju u 74. minuti. Haskić konačno koristi jednu šansu danas i postiže pogodak za 3:2.

Međutim, samo minut kasnije Sarajevo ponovo povećava prednost. Ziljkić ubacuje, a fenomenalni Renan Oliveira postiže pogodak za 4:2.

U 83. minuti dosuđen je penal za Sarajevo. Pavić je neoprezno startovao nad Kyeremeha i sudija Dragan Petrović pokazuje na bijelu tačku. Precizan je Oliviera za 5:2 uz prvi hat-trick u dresu Bordo tima.

Tri minute kasnije novi penal, ovog puta za Velež, a skrivio ga je Mustafić. Precizan je mladi Sijamija za konačnih 5:3.

Ovom pobjedom Bordo tim je osigurao plasman u Konferencijsku ligu kolo prije kraja.

Premijer liga BiH, 32. kolo:

Velež - Sarajevo 3:5

Velež: Hadžikić, Hrkač, Anđušić, Šikalo, Haskić, Ćuković, Halilović, Leai, Muminović, Karamarko, Dejanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Dizdarević, Trako, Jelić Balta, Mulalić, Vrančić, Renan Oliveira, Varešanović, Kyeremeh, Radović, Martinović, Ziljkić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.