Oliviera se nije nadao da će baš na ovakav način zabiti gol

Sarajevo pred plasmanom u Evropu

Oliviera se nije nadao da će baš na ovakav način zabiti gol

Midhat Šljivak

Renan Oliviera povećao je prednost Sarajeva na 3:1 protiv Veleža u 57. minuti i otvorio je Bordo tim vrata plasmana u evropska takmičenja.

Brazilac Renan Oliveira povećao je prednost Sarajeva u Mostaru protiv Veleža. Od 57. minute rezultat je 3:1, a gol je bio poprilično neobičan.

Dal Varešanović je šutirao, pogodio je obje stative, a lopta se potom vraća u noge brazilskom napadaču koji postiže pogodak za 3:1.

Sarajevo je pred plasmanom u Evropu. Samo ih čudo može odvojiti od pobjede u Mostaru i ovo je svakako ogroman rezultat za Bordo ekipu.

Velež je prvi poveo u ovom duelu. Nemanja Anđušić je pogodio nakon četiri minute igre, ali je Sarajevo golovima Varešanovića i Ziljkića preokrenulo do poluvremena nakon kojeg je bilo 2:1.

Pobjeda Bordo timu ovjerava plasman u Evropu i trenutno su veoma blizu tom uspjehu jer Velež ne djeluje tim koji ih može ugroziti.

Treneri Nedim Jusufbegović i Mirza Varešanović su odabrali ove sastave za ovaj duel:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež: Hadžikić, Hrkač, Anđušić, Šikalo, Haskić, Ćuković, Halilović, Leai, Muminović, Karamarko, Dejanović.

Sarajevo: Dizdarević, Trako, Jelić Balta, Mulalić, Vrančić, Renan Oliveira, Varešanović, Kyeremeh, Radović, Martinović, Ziljkić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi