Golčina Ziljkića za preokret Sarajeva u Mostaru

Velež gubi

Golčina Ziljkića za preokret Sarajeva u Mostaru

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu u Mostaru igraju Velež i Sarajevo u okviru 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a gosti su stigli do preokreta.

Velež je bolje otvorio ovu utakmicu, te su nakon samo četiri minute došli do prednosti od 1:0. Anđušić je bio strijelac.

U 11. minuti Dal Varešanović na asistenciju Ziljkića postiže lijep gola za poravnanje, ali igrači Veleža nastavili su sa napadima.

Preokret Sarajevu donio je upravo Ziljkić koji je bio asistent kod prvog gola, a postigao je zaista prelijep pogodak.

Namjestio se Ziljkić na lijevoj strani, te je na maestralan način matirao Hadžikića za veliko slavlje gostujućih igrača i navijača.

Kada je riječ o sastavima Veleža i Sarajeva oni izgledaju ovako.

Velež: Hadžikić, Hrkač, Anđušić, Šikalo, Haskić, Ćuković, Halilović, Leai, Muminović, Karamarko, Dejanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Dizdarević, Trako, Jelić Balta, Mulalić, Vrančić, Renan Oliveira, Varešanović, Kyeremeh, Radović, Martinović, Ziljkić.

Ostaje da vidimo šta će se dešavati do kraja u utakmici u kojoj je i Veležu i Sarajevu potrebna pobjeda u borbi za izlazak u evropska takmičenja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miroljub.petrovic
Opet ispadose magarad !
0 1
789012455
Wow
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi