Nije dobro krenulo

Sezona bi se za Talijane mogla završiti kao u najgoroj noćnoj mori

Eldar Ganibegović

Italijanski klubovi odradili su do sada odličan posao na evropskoj sceni, no kada su finala u pitanju nije dobro krenulo i na kraju postoji šansa za neslavan kraj.

Kada su UEFA-ina takmičenja u pitanju, iza italijanskih klubova je sjajna sezona i u svakom finalu imat će ili su imali po jednog predstavnika.

Što se Lige prvaka tiče, u četvrtfinalu su bili Milan, Inter i Napoli su bili u četvrtfinalu, u polufinalu su se igrala dva derbija Milana, a u finale je otišao Inter.

Juventus i Roma bili su u polufinalu Evropske lige, a u finale se plasirala Roma, dok je Fiorentina izborila finale Konferencijske lige.

Nije dobro počelo. Roma je sinoć u Budimpešti igrala finale Evropske lige protiv Seville i nakon penala je poražena i trofej je otišao u Španiju.

Italijani bi tako uprkos sjajnoj sezoni u Evropi mogli ostati bez ijednog trofeja. Realnije šanse da ga osvoji na kraju ima Fiorentina.

Viola će sedmog juna u pragu igrati utakmicu protiv West Ham Uniteda, a trenutno se nijedan od ova dva tima ne izdvaja kao favorit.

S druge strane, tri dana kasnije će u Istanbulu u finalu Lige prvaka snage odmjeriti Inter i Manchester City, a engleski tim je izraziti favorit u ovom meču.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dugo nismo gledali jedno finale u kojem je neki tim bio takav favorit kao što je ovo, a vidjet ćemo može li Inter pomrsiti račune Građanima.

Ova utakmica će biti značajna i za Bosnu i Hercegovinu jer Edin Džeko ima šansu da postane treći igrač s osvojenom Ligom prvaka nakon Elvira Baljića i Hasana Salihamidžića. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.