Tahiroviću nije bilo ni do čega, a onda mu je prišao čuveni kapiten...

Scena za pamćenje stiže iz Budimpešte

Tahiroviću nije bilo ni do čega, a onda mu je prišao čuveni kapiten...

A. Čaušević

Bh. reprezentativac Benjamin Tahirović je izgubio svoje prvo veliko finale. Iako nije igrao u finalnom okršaju Europa lige sigurno je stekao ogromno iskustvo za budućnost. 

Sevilla je još jednom potvrdila da je neprevaziđeni vladar Europa lige. Andalužani su sedmi put u historiji osvojili drugo po jačini UEFA-ino klupsko takmičenje.

U ovosezonskom finalu boljim izvođenjem penala na Puškaš Areni u Budimpešti savladan je Roma. Meč je računajući regularni dio, produžetke pa i penale trajao duže od tri sata.

Nakon svakog finalnog meča jedna strana slavi, a druga tuguje. Tako je bilo i sinoć. Bh. reprezentativac Benjamin Tahirović je doživio svoje prvo veliko rezultatsko razočarenje u karijeri.

I dok je talentovani veznjak sjedio na travnjaku za ostalim igračima, čuveni kapiten Seville Jesus Navas ga je prijatno iznenadio, baš kao i ostale članove Vučice.

Umjesto da slavi sa svojim saigračima Navas je prvo otišao kod igrača Rome, utješio ih, uputio riječi podrške te ih ohrabrio za buduće utakmice.

Oglasi

Ovo je možda i najbolji primjer šta znači sport, a mnogi igrači rimskog tima su ostali iznenađeni kada su vidjeli Navasa kako im čestita.

Navas je izuzimajući četiri godine u Manchester Cityu cijelu karijeru proveo u Sevilli, a ovom 37-godišnjaku Europa liga je možda i posljednji veliki trofej u karijeri.

Sa Andalužanima je osvojio četiri od sedam klupskih trofeja u Europa ligi, a može se pohvaliti i činjenicom da je bio prvak svijeta i Evrope sa Španijom. Jedino mu nedostaje Liga prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Iako nikada nije bio u prvom planu, Navas koji je poznat po svojoj brzini, je sigurno u grupi zahvalnijih igrača svoje generacije, a gestom podrške igračima Rome je pokazao svoju veličinu.

Sa druge strane, za Tahirovića je sezona 2022/23 bila tranzicijska iz omladinskog u seniorskog fudbala te se od 20-godišnjaka tek u narednim sezonama očekuju velike stvari.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi