Životna sramota Taylora: Stotine navijača Rome na aerodromu napale sudiju, glavu mu spasila policija

Nevjerovatne scene

Životna sramota Taylora: Stotine navijača Rome na aerodromu napale sudiju, glavu mu spasila policija

E. Oštraković

Ekipa Rome sinoć je poražena u finalu Evropske lige od Seville, a svi u Romi bili su užasnuti suđenjem Anthonyja Taylora.

Naime, svi mu zamjere čak dva nedosuđena penala, a najveću sramotu u svojoj trenerskoj karijeri doživio je kada je krenuo kući.

Taylora su na aerodromu u Budimpešti dočekalo stotine navijača Rome, te su ga napali. U jednom trenutku su se svi okupili oko njega i htjeli da ga tuku.

Srećom po sudiju iz Engleske policija je brzo reagovala, te ga je nekako provela do lifta, te je pobjegao navijačima Rome.

Neki od navijača su krenuli da se tuku sa obezbjeđenjem i policijom koja je štitila Taylora.

Oglasi

Podsjetimo i Mourinho nakon utakmice nije birao riječi upućene prema Tayloru kojeg je sačekao ispred autobusa.

“Je*ena sramota. Svaka ti čast, sramoto“, govorio je Mourinho koji se nije mogao kontrolisati.

U rukama je držao telefon, a svi su gledali u čudu ono što radi. Na kraju se ipak smirio i otišao u autobus svog kluba, a gotovo sigurno je da ga očekuje kazna za ovakvo ponašanje.

"Igrači su dali sve od sebe. Bili su i fizički i psihički iscrpljeni. Rezultat je nepravedan, o nekim stvarima ne treba pričati. Hvala mojim igračima, ovdje večeras sjedim ponosan", rekao je Mourinho na početku press konferencije poslije meča.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Novinare je zanimalo zašto rezultat nije pravedan?

"Pa sudija je izgleda bio Španac, Lamela je trebao dobiti žuti karton. Nije mu dao crveni, onda ti dođe taj igrač i zabije penal."

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi