Uspjeh Seville vrlo vjerovatno će ispisati i historiju u španskoj La Ligi

Velika stvar za španski fudbal

Uspjeh Seville vrlo vjerovatno će ispisati i historiju u španskoj La Ligi

E. Ganibegović
Teme:

Sevilla je sinoć po sedmi put u svojoj historiji osvojila Evropsku ligu, a njihov uspjeh vjerovatno će značiti i ispisivanje novih stranica historije španskog fudbala.

Poslije 90 i 120 minuta igre u finalu Evropske lige između Seville i Rome bilo je 1:1, pa je meč odlučen izvođenjem penala.

Tu se bolje snašla Sevilla i s 4:1 u penal seriji pobijedila utakmicu i tako stigla do sedmog trofeja Evropske lige u klupskoj historiji.

Na taj način je Sevilla uspjela izboriti učešće u Ligi prvaka naredne sezone, s obzirom na to da se u to takmičenje direktno kvalifikuje pobjednik Evropske lige.

Bez obzira na to što Sevilla kroz ligu vjerovatno neće izboriti učešće ni u Konferencijskoj ligi, naredne sezone ćemo ih ponovo gledati u Ligi prvaka.

Španija će tako imati pet predstavnika u elitnom takmičenju. Pored Seville, tamo će igrati Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid i Real Sociedad kao najbolje četiri plasirane ekipe Primere.

Oglasi

Ako Sevilla na kraju ne zauzme sedmo mjesto u Primeri što je malo vjerovatno, historija španskog fudbala će biti ispisana. Naime, ako Sevilla ne bude sedma, Španija će naredne sezone imati osam timova u Evropi.

Pored pomenutih pet timova koji će igrati Ligu prvaka, u Evropsku ligu kvalifikovali su se Villarreal i Real Betis. 

Sedmo mjesto u La Ligi vodi u Konferencijsku ligu. Trenutno to mjesto drži Osasuna, a tu su u igri još Bilbao, Rayo Vallecano i Girona, te, uz male šanse, Sevilla.

# TIM BOD
7. Osasuna 50
8. Athletic Bilbao 50
9. Girona 49
10. Rayo Vallecano 49
11. Sevilla 49

Sve će biti odlučeno već za tri dana kada se igraju utakmice posljednjeg kola. Osim sedmog mjesta, ostaje da se vidi još ko će završiti na 18. mjestu i uz Espanyol i Elche biti putnik u niži rang. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Parovi posljednjeg kola koje će se igrati 4. juna od 19 sati:

Betis - Valencia
Celta - Barcelona
Elche - Cadiz
Espanyol - Almeria
Mallorca - Rayo Vallecano
Osasuna - Girona
Real Madrid - Athletic Bilbao
Real Sociedad - Sevilla
Valladolid - Getafe
Villarreal - Atletico Madrid

Top Komentari

user1658611289
Njemci prošle godine imali 8 timova u evropi. U ligi prvaka četiri najbolje plus Frankfurt, u ligi evrope još dva i union Berlin u ligi konferencija
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije