Marciniak se doveo u nevolje i možda neće suditi finale Lige prvaka

Poljski sudac u problemima

Marciniak se doveo u nevolje i možda neće suditi finale Lige prvaka

E. Ganibegović

Poljski sudac Szymon Marciniak delegiran je od strane UEFA-e da sudi finale Lige prvaka, no nakon posljednjih dešavanja nagađa se da bi ipak mogao ostati bez te utakmice.

Szymon Marciniak je sudac kojem baš ide ove sezone. Sudio je finale Svjetskog prvenstva i derbi utakmice u drugim zemljama.

Njegov rad je visoko cijenjen i zahvaljujući tome UEFA ga je imenovala i za suca finala Lige prvaka između Intera i Manchester Cityja. 

U Poljskoj je Marciniak zbog toga upao u probleme. Udruga "Never again", koja se bavi prevencijom rasizma i drugih oblika diskriminacije, podnijela je prijavu protiv Marciniaka. 

Sudac je sudjelovao na sastanku sa Slawomirom Mentzenom, jednim od čelnika desničarske stranke Konfederacija. Događaj pod nazivom "Everest" održan je 29. maja.

"Marciniak je prisustvovao nedavnom događaju koji je organizirao čelnik poljske krajnje desnice Slawomir Mentzen, poznat po svom sloganu u pet tačaka: Protiv smo Židova, homoseksualaca, pobačaja, poreza i Ebropske unije.

Stranka je poznata po svom ekstremnom stavu prema etničkim manjinama, migrantima i izbjeglicama, LGBT osobama i pravima žena", stoji, između ostalog, u saopštenju udruge "Never again" koja od Marciniaka traži "distanciranje" od krajnje desnih aktivnosti.

[facebook]https://www.facebook.com/respect.diversity/posts/pfbid02CxeLVf45bvRyhqybVViyYwLa7AbobtoDMeZnMv4nkYHChxH2pufAzHt7Ku6qukd5l[/facebook]

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, finalna utakmica igra se u Istanbulu 10. juna i ostaje da vidimo da li će Marciniak ostati glavni sudac ili će doći do promjene. 

Inače, Edin Džeko će imati šansu na toj utakmici da postane treći bh. fudbaler koji je osvojio Ligu prvaka, nakon Elvira Baljića i Hasana Salihamidžića. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi