Italijanski velikan sprema ozbiljne promjene u igračkom kadru tokom ljeta (Foto: EPA)

Juventus kreće u rekonstrukciju tima

Dva poznata lica u Torinu, Vlahović može ići

Midhat Šljivak

Torinski Juventus sprema se za ljetni prijelazni rok. Među Bianconerima bit će dosta promjena, a u svlačionici Stare dame u narednoj sezoni mogla bi biti dva poznata lica. To su Nicolo Zaniolo i Alvaro Morata.

Juventus prolazi kroz veoma težak period. Klub je ostao bez plasmana u Ligu prvaka, a ovog ljeta će se unutar tima napraviti ozbiljne igračke promjene.

Brojni igrači će napustiti klub, bit će i dolazaka, a dva poznata lica bi mogla od naredne sezone postati članovi torinskog kluba. To su Nicolo Zaniolo i Alvaro Marota.

Trener Massimiliano Allegri je veliki ljubitelj igre Alvara Morate. I igrač je spreman da smanji platu kako bi došao u Torinu, klub gdje je već igrao u dva navrata.

Neće tako biti iznenađenje ako 30-godišnji napadač ponovo obuče dres Bianconera koji također kreću u pregovore i s italijanskim reprezentativcem Nicolom Zaniolom.

23-godišnji ofanzivac vratio se u život u dresu Galatasaraya. Odigrao je nekoliko vrhunskih partija, zabijao je golove i privukao je pažnju na sebe.

S Juventusom se Zaniolo odavno povezuje. Moguće je da je konačno došlo vrijeme za njegov dolazak u Torino, a Staru damu bi mogao koštati manje od 30 miliona eura.

Treba istaći da bi u Juventus mogao stići i još jedan napadač. To je Gianluca Scamacca, koji se nije snašao u West Hamu, a ostankom Allegrija na klupi klub bi mogao napustiti Dušan Vlahović.

Srpski napadač ne voli stil igre kojeg gaji ovaj 55-godišnji stručnjak. Fudbal kojeg igra je previše defanzivac za njegov ukus i spreman je otići iz kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juve već navodno ima ozbiljne ponude za Vlahovića. Bayern je glavni kandidat za njegovo dovođenje, a spominju se još timovi iz Engleske. Cijena je 80 miliona eura.

Allegri nema ništa protiv odlaska ovog fudbalera. U Morati vidi pravu zamjenu i igrača koji će se mnogo bolje uklopiti u njegov defanzivni stil igre.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.