Žena je razlog što Messi nije u Saudijskoj Arabiji - Antonela se prepala zbog djece
Supruga Lionela Messija imala je samo jedan zahtjev i Leo je prihvatio sve što je tražila (Foto: EPA)

Smatrala je da će im sve biti kulturološki šok

Žena je razlog što Messi nije u Saudijskoj Arabiji - Antonela se prepala zbog djece

M. Šljivak

Lionel Messi karijeru nastavlja u Sjedinjenim Američkim Državama. On je dogovorio saradnju s Interom iz Miamija i uskoro će se pridružiti svom novom timu i odbio je nestvarnu ponudu iz Saudijske Arabije. Razlog odbijanja više od milijardu eura je strah za djecu njegove supruge Antonele.

Lionel Messi je zbog supruge Antonele odbio je nevjerovatnu ponudu od Al Hilala iz Saudijske Arabije vrijednu više od milijardu eura. Ona je smatrala da će djeci odlazak tamo biti kulturološki šok i tražila je da Leo prihvati ponudu iz SAD-a ili Barcelone.

Barcelona, usprkos Leovoj velikoj želji, nije poslala konkretnu ponudu. Inter Miami je s druge strane bio brz, konkretan i posao je jako brzo završen.

Francuski L'Equipe navodi da velike zasluge za ovaj potpis idu Messijevoj supruzi Antoneli. Strah od kulturološkog šoka za djecu presudio je u izboru.

"Par je odlučio da ne ide u Saudijsku Arabiju usprkos ogromnoj ponudu. Smatrali su da se njihovi sinovi neće uklopti u tamošnju kulturu", tvrdi L'Equipe.

Oglasi

Jorge Messi je s druge strane silno želio da mu sin prihvati ogromnu ponudu. Više od milijardu eura se ne odbija u 99 posto slučajeva, ali Leo i Antonela su prije svega mislili na djecu i porodicu i sele u Miami.

Messi kupio stan u Miamiju vrijedan više od sedam miliona dolara

Lionel Messi je kroz karijeru zaradio stotine miliona eura, a jedan dio novca odlučio je inkasirati u luksuzni stan u Miamiju.

On je još 2021. godine investirao 7.3 miliona dolara na luksuzni stan u Miamiju i to bi trebao biti njegov novi dom od ovog ljeta.

Stan se nalazi na devetom spratu luksuzne zgrade Regalia Miami i ima površinu od 5.515 kvadrata i u njemu porodica Messi ima apsolutno sve što poželi.

Oglasi

Svoj objekat su odmah uredili po najvećim standardima. Imaju četiri spavaće sobe, četiri i po kupatila, a o kolikom stanu se radi dovoljno govori činjenica da ima mjesta i za bar od 1.000 boca vina.

Jedna velika karijera očigledno se privodi kraju. Messi će igrati u kvalitetom solidnoj ligi, ali jasno je da to nije nivo igre kakav bi bio bilo gdje u Evropi.

Ipak, Antonella očigledno smatra da je vrijeme da se porodica konačno smiri i da Leo polako završava karijeru, pa će mu Inter Miami vjerovatno biti treći i posljednji klub u karijeri.

Podsjetimo, on je čitav život proveo u Barceloni, a 2021. godine nakon finansijskih problema napušta ovaj klub i prelazi u PSG, odakle je otišao na neslavan način i u sukobu s navijačima.

Oglasi