Ibrahimović na papiru napisao najbolje igrače s kojima je igrao, jednog je potom prekrižio

Imao je čast da igra s mnogim velikim igračima

Ibrahimović na papiru napisao najbolje igrače s kojima je igrao, jednog je potom prekrižio

E. Škorić

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović okončao je fudbalsku karijeru posljednjom utakmicom Milana u sezoni.

Milan je minulog vikenda igrao protiv Verone i to je ujedno bila posljednja utakmica Ibre, iako zapravo nije ni kročio na teren odnosno u igru.

Čuveni napadač se u suzama oprostio, a doslovno je cijeli San Siro plakao nakon što je obznanio da više neće igrati.

U karijeri je odigrao 819 utakmica, te je postigao 493 gola uz 201 asistenciju u dresu Malmea, Ajaxa, Juventusa, Intera, Barcelone, Milana, PSG-a, Manchester Uniteda i Los Angelesa.

Također, ima 12 titula prvaka, a 2013. godine postigao je najljepši gol sezone. S Barcelonom je osvojio UEFA Superkup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, a 2017. godine s Manchester Unitedom Ligu Evrope, iako ostaje žal što nikada nije osvajao Ligu prvaka.

Sada je napravio ekipu sastavljeno od najboljih saigrača, a interesantno da je to pisao ručno na papiru. Još interesantnije je da je jednog od njih "prekrižio" kada je očito shvatio da je jednog boljeg na toj poziciji izostavio.

Oglasi

Ibrahimović odabrao najbolje sa kojima je imao priliku da igra kroz bogatu karijeru

Buffona je postavio na gol, a u timu su još Thuram, Thiago Silva, Alessandro Nesta, Maxwell, Patrick Vieiera, Xavi, Pavel Nedved, Lionel Messi i Ronaldinho, naravno postavivši i samog sebe u vrh napada.

Na klupi je "ostavio" Clarencea Seedorfa, Fabija Cannavara, Andresa Iniestu i Gennara Gattusu, te golmana Julija Cesara. Očito je da prvobitno napisao Davida de Geu, pa se predomislio, prekrižio aktivnog golmana Uniteda i na kraju iznad dopisao Julio Cesar, s kojim je sarađivao u Interu.

I ovaj sastav dovoljno pokazuje uz kakve velike igrače je imao čast da igra Ibrahimović. Uostalom, svi oni su također imali tu čast da na terenu budu uz jednog od najboljih napadača 21. vijeka.

Iako se prvobitno mislilo da će Ibra nastaviti karijeru i da će ostati aktivan barem još jednu sezonu, iznenada je u nedjelju objavio da je to to.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Da, napuštam nogomet. Odluka nije bila laka, nisam rekao nikome, čak ni svojoj porodici. Hvala vam svima za vaše strpljenje, sad kad me više neće biti, imat ćete manje posla možda“, nasmijao se Ibra.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi