Slijedi još jedna sezona nerviranja navijača Juventusa: Allegri ostaje trener Stare dame!
Max Allegri će i u naredne dvije sezone vjerovatno sjediti na klupi torinskog velikana (Foto: EPA)

Potvrđeno iz kluba

Slijedi još jedna sezona nerviranja navijača Juventusa: Allegri ostaje trener Stare dame!

M. Šljivak

Massimiliano Allegri (55) ostaje trener torinskog Juventusa. To je danas potvrdio generalni menadžer torinskog tima Maurizio Scanavino koji tvrdi da posao 55-godišnjeg stručnjaka nikada i nije bio pod upitnikom.

Juventus iza sebe ima zaista tešku sezonu. Torinski velikan je na terenu izborio Ligu prvaka, ali oduzimanjem 10 bodova pali su na sedmo mjesto i morat će igrati Konferencijsku ligu.

U proteklom periodu dosta se govorilo o odlasku Massimiliana Allegrija s mjesta trenera. Međutim, usprkos svim željama navijača torinskog velikana Allegri će i naredne sezone voditi Staru damu.

To je danas potvrdio generalni menadžer Bianconera Maurizio Scanavino koji tvrdi da njegov posao nikad nije ni bio upitan.

"Možemo potvrditi da posao Massimilana Allegrija nikad nije bio pod rizikom, niti smo o tome ni razmišljali. S njim razgovaramo svakodnevno, pa čak i kad imamo nekih sukoba, sve se riješi konstruktivnim razgovorom", rekao je Scanavino i dodaje:

Oglasi

"Imamo dugoročne planove s Allegrijem. Naša veza je jaka. Juventus je veliki tim, imamo ponizne igrače i svi smo čvrsto na zemlji", rekao je Scanavino.

Većina navijača neće biti sretna što Allegri ostaje na klupi. Scanavino tvrdi da ih shvata, ali želja mu je da tim krene ispočetka.

"Potpuno razumijemo nezadovoljstvo navijača. Želimo krenuti ispočetka, na kraju sezone smo imali problema, no uvjereni smo da su na psihu igrača utjecale stvari koje su se dešavale van terena", istakao je Scanavino.

Allegriju je ovo drugi mandat na klupi torinskog giganta. Stigao je u klub 2021. godine i u 108 utakmica ima učinak od 58 pobjeda, 21 neriješenog rezultata i 29 poraza.

Ipak, ono što nervira navijače Bianconera je izuzetno neatraktivan stil igre kojeg preferira 55-godišnji stručnjak, pa su se čak bunili i određeni fudbaleri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prethodno je Allegri vodio ekipu od 2014. do 2019. godine. Bile su to godine dominacije Stare dame, a on je imao preko 70 posto pobjeda na klupi torinskog tima.

U tom periodu je odradio 271 meč, dobio je 191, neriješeno je odigrano 43 utakmice i samo 37 poraza. U tom periodu je Juve uzeo pet naslova prvaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Hahaha ZNAO SAM!!! Bio sam ubjeđen da će ostati!!! Eh, sad sam presretan što smo izbačeni u ligu konferencije!
1 0
juvem
To zubonjaaaa, hebo ti sebi mamicu defanzivnu..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi