Na San Siru rade punom parom

Milan "pljačka" Chelsea: Već su doveli Loftusa-Cheeka, a sada stiže i druga zvijezda Plavaca

Endin Čaušević

Ruben Loftus-Cheek uspješno je prošao ljekarske preglede u Milanu i uskoro se očekuje da Rossoneri ozvaniče njegov dolazak na San Siro. No, mediji na Apeninima tvrde da on nije jedini igrač Chelseaja koji će u narednim danima pojačati Milan, te da je dogovoren dolazak još jedne zvijezde.

Loftus-Cheek je stigao jutros na ljekarske preglede koje je uspješno prošao, a do kraja dana očekuje se da Milan ozvaniči njegov dolazak.

Rossoneri su za ovog veznjaka izdvojili oko 20 miliona eura i on će potpisati višegodišnji ugovor, no mediji na Apeninima navode da Loftus-Cheek nije jedini igrač Chelseaja koji će ovog ljeta stići na San Siro.

Poznati novinar Matteo Moretto objavio je da je Milan u kontaktu s Christianom Pulišićem i da su već dogovorili sve uslove ugovora s reprezentativcem Sjedinjenih Američkih Država.

Ostaje još da se Milan i Chelsea dogovore oko visine obeštećenja, ali kako navodi Moretto čini se da je samo pitanje trenutka kada će se i ovaj transfer ozvaničiti.

Očekuje se da Pulišić do kraja sedmice doputuje u Milano kako bi obavio ljekarske preglede i potpisao ugovor.

Pulišić s Chelseajem ima ugovor na još godinu dana i očekuje se da obeštećenje za njega neće biti veće od 20 miliona eura. Iako je već dugo na sceni ovaj Amerikanac ima tek 24 godine i sigurno je da će na San Siru od njega mnogo očekivati.

Američki reprezentativac je ponikao u dresu PA Classic, a još kao omladinac je došao u Borussiju Dortmund iz koje je prije četiri godine stigao u Chelsea za čak 64 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, na San Siru rade i na dovođenju još nekoliko igrača, a pored Pulišića prva meta je i Samuel Chukwueze iz Villarreala.

Pregovori s Villarrealom idu dosta dobro, a također Rossoneri su s Chukwuezeom već dogovorili uslove trogodišnjeg ugovora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.