Sve dogovorio s Milanom, a jutros se došao na ljekarske preglede i potpis ugovora s Interom

Predomislio se u zadnji čas

Sve dogovorio s Milanom, a jutros se došao na ljekarske preglede i potpis ugovora s Interom

Endin Čaušević

Edin Džeko i Romelu Lukaku napustili su Inter na kraju sezone, ali klub iz Meazze već je našao novog napadača i to čovjeka koji je prvo sve dogovorio s gradskim rivalom Milanom, no onda se predomislio i odlučio da potpiše za Nerazzurre.

Inter je na kraju minule sezone odlučio da Džeki neće ponuditi produženje ugovora, te je iskusni bh. napadač odlučio da karijeru nastavi u Fenerbahčeu s kojim je prošle sedmice potpisao saradnju na dvije sezone.

Također, ista sudbina zatekla je i Lukakua koji se svim silama borio da Inter otkupi njegov ugovor od Chelseaja, ali se to još uvijek nije desilo i njegova posudba zvanično ističe u petak navečer.

No, u Interu nisu sjedili skrštenih ruku jer su već uspjeli da pronađu novog napadača koji će iduće sezone igrati u tandemu s Lautarom Martinezom.

Riječ je o Marcusu Thuramu koji je jutros stigao u prostorije Intera na ljekarske preglede nakon čega bi trebao potpisati ugovor i biti zvanično predstavljen kao novo pojačanje kluba s Meazze.

Oglasi

To ne bi bilo ništa čudno da Thuram ranije nije dogovorio potpis s gradskim rivalom Milanom. Francuski reprezentativac je bio na korak od dolaska u redove Rossonera, ali se predomislio u posljednji trenutak.

Kada je stigla ponuda Intera odlučio je da neće u Milan, a dolaskom jutros na ljekarske preglede jasno je pokazao za koji milanski klub se na kraju odlučio.

Thuram u Inter stiže kao slobodan igrač jer mu je istekao ugovor s Borussijom Monchengladbach za koju je igrao protekle četiri godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sin legendarnog Liliana Thurama ponikao je u Sochauxu, a igrao je još za Guingamp. Sigurno je da se od njega očekuje mnogo u Interu, a kako će se ovaj 25-godišnjak uklopiti u tandemu s Lautarom ostaje nam da vidimo.

Thuram je u protekloj sezoni u dresu Gladbacha upisao 32 nastupa u svim takmičenjima, dao je 16 golova i dodao sedam asistencija. Upisao je i deset nastupa u dresu reprezentacije Francuske.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi