Zvijezda kultne Zalagaonice odbila kupiti Pulišićev dres, a sada se žestoko kaje što nije rizikovao

Vlasnik ovog dresa bi mogao uzeti ozbiljan novac

Zvijezda kultne Zalagaonice odbila kupiti Pulišićev dres, a sada se žestoko kaje što nije rizikovao

Endin Čaušević

Christian Pulišić je sinoć svojim golom Sjedinjenim Američkim Državama donio pobjedu protiv Irana (1:0) i plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru, a u centru pažnje ponovo se našao njegov dres kojeg je jedan navijač pokušao prodati u legendarnoj Zalagaonici i tada su mu se svi smijali, no priča je sada dobila potpuni preokret.

Pulišić se krajem prošle godine našao u centru pažnje javnosti u Americi kada je u kultnoj emisiji Zalagaonica (Pawn Stars) jedan od njegovih fanova pokušao prodati potpisan dres igrača Chelseaja, ali nije se previše proslavio.

On se itekako potrudio da ovaj dres uokviri i posebno istakne Pulišićev potpis na njemu i očekivao je da će zaraditi ogroman novac kada se pojavi u Zalagaonici, ali na kraju je to bio totalni promašaj.

Nakon što je jednom od vlasnika predstavio ovaj dres poručio je da za njega traži 1.500 dolara, ali na kraju se razočarao kada mu je stručnjak za procjene potpisa poručio da je njegova realna cijena tek oko 400 dolara bez obzira na Pulišićev potpis.

To je ovog navijača itekako razočaralo, a nisu ga utješile tada ni riječi vlasnika Coreyja Harrisona koji je za Pulišića čak rekao da je on u fudbalu ono što je LeBron James u košarci što je mnoge nasmijalo.

Međutim, ono što je za ovog navijača bio dodatan udarac jeste da mu iz Zalagaonice čak nisu dali ni ponudu za ovaj dres i odbili su uopšte da ga kupe s opravdanjem da bi im trebalo previše vremena da ga prodaju i na njemu zarade novac.

Oglasi

No, nakon sinoćnje utakmice u kojoj je Pulišić donio Amerikancima plasman u osminu finala Mundijala u Kataru situacija se drastično promijenila.

Ova priča ponovo se našla u centru pažnje na društvenim mrežama, a mnogi su poručili da je sada vlasniku Zalagaonice najteže jer je mogao samo godinu dana kasnije zaraditi ogroman novac na prodaji ovog dresa.

Naime, mnogi navijači Amerike javili su se na Twitteru kako bi pokušali pronaći navijača koji prodaje Pulišićev dres jer su zainteresovani za kupovinu, a neki od njih nude čak i više novca nego što je on tražio prije godinu dana kada je pokušao da ga proda u Zalagaonici u Las Vegasu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Čovjek u čijem vlasništvu je Pulišićev dres se još uvijek nije oglašavao, te nije poznato da li je dres i dalje kod njega ili je uspio da ga proda u ovih godinu dana nakon emitovanja u kultnoj emisiji.

Sigurno da mu procjena stručnjaka tada nije pomogla da dobije novac koji je tražio, ali ukoliko je bio strpljiv i sačekao sada bi mogao da zaradi mnogo više nego što je uopšte očekivao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi