Potvrđen najveći transfer u Engleskoj ovog ljeta: Kai Havertz novi igrač Arsenala!

Stigao iz Chelseaja

Potvrđen najveći transfer u Engleskoj ovog ljeta: Kai Havertz novi igrač Arsenala! · Zvanično

Eldar Ganibegović

Njemački fudbaler Kai Havertz novi je fudbaler Arsenala, potvrdio je londonski klub.

Zvanično je potvrđen i najveći odnosno najskuplji transfer do sada u Engleskoj ovog ljeta, a to je onaj Kai Havertza iz Chelseaja u Arsenal.

Topnici su zvanično potvrdili dolazak njemačkog fudbalera, koji na Emirates stiže za iznos od 70 miliona eura koli će Arsenal platiti svoj rivalu. 

"Uzbuđeni smo što smo doveli Kaija u klub i svi su se potrudili da ovaj posao bude završen. Kai je uzbudljiv dodatak našem timu, koji će donijeti odličan kvalitet napada i svestranost", rekao je sportski direktor Arsenala i dodao:

"Kao iskusnog 24-godišnjaka, njegovo potpisivanje predstavlja još jedan važan korak u jačanju naše mlade jezgre talentovanih igrača koje imamo u Arsenalu. Radujemo se saradnji sa Kaijem."

Oglasi

"Kai je igrač vrhunskog kvaliteta. Ima veliku svestranost i inteligentan je igrač. On će donijeti dodatnu snagu u naš vezni red i raznolikost u našu igru. Želimo dobrodošlicu Kaiju i njegovoj porodici u Arsenal i svi smo uzbuđeni što ćemo početi da radimo s njim kada uskoro počnemo sa predsezonskim treninzima", kazao je menadžer Mikel Arteta, dok je Kai Havertz istakao:

"Za mene je super uzbudljivo što sam se pridružio ovom nevjerovatnom klubu i postao dio porodice Arsenala. Ovaj klub ima tako veliku historiju i nadam se da možemo postići mnogo toga. Mentalitet u timu Arsenala je veoma visok i to možete osjetiti. To je bio jedan od razloga zašto je bilo tako teško igrati protiv Arsenala u posljednje vrijeme.

Cilj je osvajanje trofeja i dati ću sve da to uradim za navijače i sve u klubu. Sada se radujem susretu sa svim igračima i osobljem kada krene predsezona."

Havertz će se pridružiti svojim novim saigračima na predsezonskom treningu početkom jula i nosit će dres s brojem 29.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, on je kao dijete igrao za Mariadorf i Aachen da bi 2010. godine prešao u Bayer Leverkusen s kojim je 2016. godine potpisao profesionalni ugovor.

U Chelsea odlazi 2020. godine za iznos od 80 miliona eura, a godinu dana kasnije je postao heroj ovog kluba kada je postigao jedini gol u finalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja i tako donio drugi naslov prvaka Evrope Plavcima iz Londona. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1678285104
Kontam i ovog Sarajevo dovelo
0 0
Eno30
Skoro čitam potvrđeno najveći transfer Rice za 121 milion ide u Arsenal. A vi pišete Havertz
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi