Veliku nadu Intera ostavio bez teksta

Idol mu je Luca Toni, ali kada je vidio Džeku nije znao šta ga je snašlo: "Nikada to nisam vidio"

Endin Čaušević

Inter je odlučio ovog ljeta osvježiti napad, a jedini koji će čini se ostati je Lautaro Martinez. Edin Džeko je proveo dvije sezone u Interu, no kakav trag je iskusni bh. napadač ostavio najbolje je pokazao Francesco Pio Esposito koji je velika nada kluba s Giuseppe Meazze.

Esposito je velika nada italijanskog fudbala i Intera gdje je ponikao i trenutno nastupa za juniorsku ekipu ovog kluba.

Ovaj 18-godišnjak u protekloj sezoni odradio je nekoliko treninga s prvim timom Intera što je za njega bilo nevjerovatno iskustvo. Imao je priliku da na djelu vidi Lautara, Džeku i Lukakua, te je pokušavao pokupiti što više "fazona" od njih.

Esposito trenutno predvodi reprezentaciju Italije na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina, a pred utakmicu grupne faze protiv Portugala dao je zanimljiv intervju za italijanske medije.

Mladi napadač Intera govorio je o svojim fudbalskim idolima, treninzima koje je odradio s prvim timom, te je objasnio zbog čega je Džeko bio taj koji je na njega ostavio nevjerovatan utisak.

Esposito je priznao da je Luca Toni njegov idol i da bi jednog dana volio da izraste u takvog napadača i strijelca. No, pored Tonija mladi italijanski napadač izdvojio je i Džeku za kojeg je imao samo riječi hvale.

"Ko mi je idol u fudbalu? Oduvijek mi se sviđao Luca Toni. Sjećam se kada sam bio dijete volio sam ga gledati dok igra i iako sam tada bio baš mali pamtim njegove utakmice i golove kojih se i danas podsjetim na YouTubeu", kaže Esposito.

Potom se osvrnuo na nekoliko treninga koje je prošle sezone odradio s prvom ekipom Intera, te je otkrio zašto je Edin Džeko ostavio tako jak utisak na njega.

"Iako sam malo trenirao s njima zaista sam vidio i naučio mnogo. To su nevjerovatno jaki napadači. Posebno mi se svidio Džeko i on je napadač kakav bih ja volio da budem jednog dana. Učestvuje u igri, sposoban je da poveže igru u ofanzivi s nekoliko dodavanja, tehnički je nevjerovatno jak i pravi je golgeter. On je veoma kompletan napadač i strijelac, oduševio me na prvom treningu jer ranije nisam vidio da je neko tako dominantan na terenu.", priča mladi Italijan.

Esposito je prošlu sezonu proveo u juniorima Intera i uspio je da zabije čak 16 golova i pokaže čelnicima kluba da na njega trebaju ozbiljnije početi računati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, zanimljivo je da on ima i dvojicu braće koji su također fudbaleri. Salvatore Esposito koji ima 22 godine nedavno je iz SPAL-a za 3.5 miliona eura prešao u Speziju, dok Sebastiano koji ima 21 godinu također igra u Interu.

Sebastiano većinom igra na posudbama, a proteklu sezonu proveo je u Bariju i on je također napadač.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.