Čovjek koji je rak-rana svakog Hrvata ostavio Edinu Džeki komentar i to na bosanskom jeziku!

Poželio mu dobrodošlicu

Čovjek koji je rak-rana svakog Hrvata ostavio Edinu Džeki komentar i to na bosanskom jeziku!

Endin Čaušević

Najbolji bosanskohercegovački fudbaler Edin Džeko danas je odradio prvi trening s Fenerbahčeom za koji je potpisao prije dvije sedmice. Dijamant se priključio pripremama novog tima i na Instagramu je objavio nekoliko fotografija, a komentar mu je ostavio i legendarni Turčin koji je rak-rana svakog Hrvata.

Džeko je nedavno potpisao dvogodišnji ugovor s Fenerbahčeom u koji je stigao kao slobodan fudbaler nakon što mu je istekao ugovor s Interom.

Bh. reprezentativac nije dobio produženje saradnje s Interom, te je na kraju odlučio da karijeru nastavi u dresu turskog velikana. Nakon dvosedmičnog odmora Džeko je spreman za nove izazove i da pokaže da ga Fener nije bez razloga angažovao.

Iskusni 37-godišnji napadač s porodicom je sinoć stigao u Istanbul, a već jutros se pojavio na treningu svog novog kluba.

Džeko je odradio lakši trening s ekipom i počeo pripreme za novu sezonu. Bh. napadač je na Instagramu objavio nekoliko fotografija s treninga, a posebnu pažnju izazvali su komentari na Dijamantovu objavu.

Oglasi

"Here we go (idemo)", napisao je Džeko što je poznati slogan novinara Fabrizija Romana koji je vidio šta je bh. napadač napisao, te mu je ostavio kratak komentar: "Vidim te brate".

Međutim, komentar koji je izazvao posebnu pažnju ostavio je legendarni turski napadač kojeg posebno navijači Hrvatske uopšte ne pamte po dobrom, a to je Semih Senturk.

Senturk se baš potrudio oko komentara s obzirom da je isti napisao na bosanskom jeziku što je posebno oduševilo Džekine fanove.

"Dobrodošli brate", poručio je Senturk našem reprezentativcu i novoj zvijezdi Fenerbahčea.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Ovaj 40-godišnjak najbolje dane karijere proveo je upravo u Fenerbahčeu za koji je igrao čak 12 godina. No, ono po čemu ga ljudi na ovim prostorima pamte je Evropsko prvenstvo 2008. godine.

Senturk je ostao upamćen po meču Hrvatska - Turska kada su Vatreni bili na korak od polufinala jer su u produžecima vodili sa 1:0 golom Klasnića iz 119. minute, no u posljednjim sekundama gol za 1:1 zabio je upravo Senturk i tako odveo meč na penala.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Igrači Hrvatske se od gola iz 122. minute nisu stigli oporaviti jer je to bio nevjerovatan šok, a to su Turci iskoristili i na kraju su boljim izvođenjem penala prošli u polufinale Evropskog prvenstva.

Senturk je te večeri rasplakao skoro svakog navijača Hrvatske i sigurno da je i dan danas jedna od omraženijih ličnosti u našoj susjednoj zemlji.

Top Komentari

komentator1
I on je bosnjak
2 0
plemic
islužena raga.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi