Kamera prati svaki korak Edina Džeke - Od Dijamanta se očekuju čuda

Odradio prvi trening

Kamera prati svaki korak Edina Džeke - Od Dijamanta se očekuju čuda

Midhat Šljivak

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko (37) obavio je danas prvi trening s turskim Fenerbahčeom. Očekivano, kamere su pratile svaki njegov korak i Dijamant je prva zvijezda istanbulskog velikana.

Edin Džeko odabrao je Fenerbahče kao tim u kojem će nastaviti karijeru. Nakon osam godina u Italiji Džeko je odlučio napustiti ovu zemlju i prihvatio je ponudu istanbulskog velikana koji mu je dao dvogodišnji ugovor vrijedan 10 miliona eura.

On je prije 10-ak dana obavio sve što je bilo potrebno oko potpisa ugovora. Otišao je na kratak odmor, da bi se danas priključio ostatku ekipe i odradio je prvi trening.

Očekivano, kamere su pratile svaki njegov korak. Džeko je u Turskoj istinska zvijezda i od 37-godišnjeg napadača se očekuje dosta u novoj sezoni.

Oglasi

Fenerbahče silno želi da osvoji titulu prvaka Turske. Desetogodišnji post žele završiti naredne sezone i nadaju se da će Džeko uz nova pojačanja koja pristužu biti dovoljan za 29. titulu.

Turskog velikana će s klupe u novoj sezoni predvoditi iskusni turski stručnjak Ismail Kartal.

Džeko "buntovnik": Podigao glas i pobunio se odluci Fenera koja je mnoge ostavila u nevjerici

Turski mediji posljednjih dana pišu da je Fenerbahče pristao da učestvuje na turniru u Rusiji, a Džeko je bio među prvim igračima koji su se pobunili takvoj odluci.

"Fenerbahce će nastupiti na nogometnom turniru PARI Premier Cup u Sankt Petersburgu", rekao je Selahattin Baki, član upravnog odbora Fenerbačea.

Oglasi

"Doći ćemo u Rusiju. U ovom trenutku nema razloga da učinimo drugačije", dodao je Baki, a njegovu izjavu je prenio ruski Sport24.

Ipak, turski list Fotospor piše da je Džeko odbio da igra na turniru koji je na rasporedu od 1. do 15. jula, a navodno je isto uradilo i još nekoliko stranih igrača iz Fenerbahcea.

Organizator turnira je Zenit, a za sada će osim domaćina i Fenerbahcea na takmičenju nastupiti prvak Srbije Crvena zvezda te potencijalni protivnik Željezničara u drugom pretkolu Konferencijske lige Neftchi iz Bakua.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fenerbahče bi prvi meč u Sankt Petersburgu trebao igrati 9. jula. Ruski klub je već počeo prodavati ulaznice i vidjet ćemo hoće li tamo biti Džeke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi