Lukakua doveli skoro do suza, čekali da se vrati u Chelsea, a lukavi plan oduševio planetu!

Čelnici Intera su dobro znali šta rade

Lukakua doveli skoro do suza, čekali da se vrati u Chelsea, a lukavi plan oduševio planetu!

Endin Čaušević

Posudba Romelua Lukakua zvanično je istekla u subotu i on je ponovo član Chelseaja. Belgijanac je takav scenario pokušao izbjeći na sve načine što mu nije uspjelo kako je očekivao, ali čini se da Lukakua ipak čeka svjetlo na kraju tunela.

Lukaku se prošlog ljeta vratio u Inter nakon dosta loše sezone u Chelseaju koji ga je na ljeto 2021. godine platio čak 115 miliona eura. Belgijanac nije opravdao očekivanja, te su ga Plavci vratili u Inter na posudbu.

Međutim, ni sezona u Interu nije bila baš najblistavija zbog čega Inter nije htio da otkupi njegov ugovor. Lukaku je učinio sve da se to desi prije završetka sezone, ali zbog nešto lošije forme na kraju je sve palo u vodu.

Njegova posudba istekla je u subotu i Lukaku je ponovo član Chelseaja, ali kako piše La Gazzetta dello Sport čelnici Intera još uvijek nisu digli ruke i spremni su na nove pregovore s londonskim klubom.

Jasno je da se ni u Chelseaju baš ne raduju povratku Lukakua kojeg su očito već otpisali i spremni su da ga prodaju. Chelsea ne želi novu posudbu i u obzir dolazi samo transfer Lukakua, a čini se da bi do istog moglo doći brže od očekivanog.

Oglasi

La Gazzetta dello Sport tvrdi da se Inter vratio u utrku za Lukakua i da su svjesni da ga mogu dobiti za manje od 50 miliona eura koliko je Chelsea prvobitno tražio.

Špekuliše se da je Inter za Lukakua spremio ponudu od 30 miliona eura, a činjenica da bi se mogao vratiti na Meazzu najviše raduje Belgijanca.

Čak je i Lukaku zatražio od Chelseaja da prihvati Interovu ponudu i da pregovori ne traju dugo jer je on jedino zainteresovan za povratak na Meazzu, te ga druge ponude uopšte ne zanimaju.

Do prije nekoliko sedmica izgledalo je kao nemoguća misija da Lukaku i iduće sezone bude u Interu, no Gazzetta dello Sport piše da je sve to bio plan čelnika Intera da snize cijenu za Belgijanca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na kraju će čini se i uspjeti u svom lukavom planu i ušteda će iznositi oko 50 miliona eura koliko je Inter trebao platiti s bonusima da je aktivirao klauzulu otkupa Lukakuovog ugovora prije završetka sezone.

U Interu su sačekali da posudba istekne i odmah nakon toga za Lukakua su spremili ponudu od 30 miliona eura koju bi Chelsea prema svemu sudeći trebao prihvatiti.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije