Ćorić impresioniran bh. napadačem

Hrvat na sva usta hvalio Edina Džeku, Dijamant još jednom pokazao koliki je čovjek

Eldar Ganibegović

Edin Džeko veliki je fudbaler, ali i još veći čovjek. Nebrojeno je to puta pokazao i dokazao, a impresioniran njim ostao je i jedan hrvatski fudbaler s kojim je jedno vrijeme dijelio svlačionicu.

Kao član zagrebačkog Dinama Ante Ćorić bio je velika nada hrvatskog fudbala i kao takav je otišao u Romu 2018. godine za šest miliona eura.

Tamo ga je dočekao Edin Džeko koji je u rimski klub stigao tri godine ranije iz Manchester Cityja, te ostavio sjajan utisak na njega.

Ante Ćorić je o Edinu Džeki biranim riječima govorio u A1 podcastu te je njegova priča samo još jedan u nizu dokaza kolika je ljudska veličina kapiten reprezentacije BiH.

"Džeko, on u 16 metara jednostavno ne fula. Ne znam kako, ali taj čovjek kako god pukne loptu ona završi u golu. Na treningu također svaku loptu šalje u malu mrežicu.

To je špic za poželjeti. Takav može igrati cijeli život. Dođi samo na utakmicu i igraj. Preopasan je u 16 metara.

Super je lik ovako inače. Mi igrači s ovih prostora u Romi smo imali svoj kafić u kojem smo provodili vrijeme. Kolarov, on, ja i Patrick Schick smo tu pričali neke naše teme", rekao je Ćorić.

Otkrio je Ante Ćorić i kako je Edin Džeko, iako je tada već bio u braku s Amrom i imao djecu, proveo pet dana s njim u Rimu tražeći stan i savjetovao ga da nauči jezik jer to Italijani mnogo cijene. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ćorić je u Romi upisao samo tri nastupa. Igrao je na posudbama u Almeriji, VVV-Venlou, Olimpiji i Zurichu, a od prvog jula je slobodan igrač.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.