Džeko nosio kapitensku traku Fenerbahce, ali meč protiv Crvene zvezde neće pamtiti po lijepom

Srbijanski prvak odnio pobjedu

Džeko nosio kapitensku traku Fenerbahce, ali meč protiv Crvene zvezde neće pamtiti po lijepom

Admin Čaušević

Crvena zvezda je osvojila turnir u organizaciji ruskog Zenita nakon što je u svom trećem duelu pobijedila Fenerbahce sa 3:1. Edin Džeko je bio starter za turski klub i nosio je kapitensku traku.

U utakmici na kojoj su viđena četiri gola zasluženu pobjedu je odnijela Crvena zvezda koja se u ovom trenutku pokazala kao bolji rival.

Već u prvoj minuti Olaynike je zabio za vodstvo Beograđana, a do kraja prvog poluvremena Ivanić je povisio na 2:0.

U 80. minuti Fener se vratio preko Joao Pedra, ali je Lučić tri minute kasnije zabio treći gol za Zvezdu i potvrdu pobjede.

Edin Džeko je igrao sasvim solidno, a zamijenjen je u 66. minuti. U nastavaku je imao priliku za gol, ali je Popović odbranio njegov šut.

Oglasi

Popularni Dijamant je nosio i kapitensku traku što dovoljno govori kakav status u ekipi je dobio za kratko vrijeme otkako je stigao u Fener.

S obzirom da nije proveo dugo vremena sa saigračima i da je praktično tek početak sezone nije iznenađenje što Džeko još nije na potrebnom fizičkom nivou.

Jasno je da za trenera Fenera, Ismaila Kartala, čeka mnogo posla da posloži sve karte, a vremena je malo jer prve takmičarski mečevi, odnosno kvalifikacije za Konfernecijsku ligu počinju 27. jula.

Utakmicu je obilježilo nesportsko skandiranje prema Dijamantu od strane navijača Zvezde "Džeko Turčine napu*i se kur*ine".

Na susretu je viđeno čak 11 žutih kartona što je definitivno previše za jedan prijateljski meč, a poslije i odsviranog kraja došlo je do određenih varnica.

Fenerbahce će do kraja turnira igrati protiv Neftcija, dok je Zvezda ranije pobijedila Zenit i azerbejdžanski tim.

Top Komentari

Tako ti i treba magarcu jedan kad si uopste isao igrati utakmicu u Rusiji, sam si trazio.
4 2
BiHPatriota
Navijaci sebi dali nadimak delije (turska rijec),a Džeki skandiraju turcine.Haha!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi