Slovan ponovo dolazi u Mostar

Zrinjski saznao ime narednog protivnika: Osveta će biti slatka!?

Eldar Ganibegović

Zrinjski je iz osmog pokušaja izbacio jednog protivnika Lige prvaka i sada ima bukvalno tri meč lopte za grupnu fazu Konferencijske lige. Večeras je mostarski tim saznao protivnika u drugom pretkolu Lige prvaka.

Prvak Bosne i Hercegovine, ekipa Zrinjskog, jučer je nakon penala u Mostaru izbacio armenski Urartu i prošao u drugo pretkolo Lige prvaka.

Večeras su izabranici Krunoslava Rendulića saznali protivnika u drugom pretkolu, a to će biti slovački prvak, Slovan iz Bratislave.

Nakon 1:1 u Bratislavi, Slovan je večeras u Luksemburgu slavio protiv domaćeg Hesperangea s 0:2 i tako prošao dalje ukupnim rezultatom 1:3.

Mogao je domaći tim do vodstva u 10. minuti kada je Stolz šutirao penal, ali je Borjan odbranio i ostavio Slovan u životu.

Sudija Bitigen iz Turske nije se tu zaustavio kada je sviranje penala večeras bilo u pitanju, pa je u drugom poluvremenu u roku sedam minuta dosudio dva za goste.

Prvo je u 55. minuti za vodstvo Slovana pogodio Swiss s 11 metara, da bi sedam minuta kasnije isti igrač s iste udaljenosti postavio konačan rezultat.

Zrinjski tako ima idealnu šansu da se osveti Slovanu. Prošle sezone su se ova dva tima susrela u play-offu Konferencijske lige, Zrinjski je imao grupnu fazu u džepu do 122. minute, ali je primio gol i ispao na penale.

Suštinski, ako Zrinjski prođe u treće pretkolo biti će to historijski uspjeh jednog bh. kluba jer bi na taj način igrao minimalno grupnu fazu Konferencijske lige.

U najgorem slučaju, trenutno Zrinjski ima obezbijeđen play-off Konferencijske lige i Plemiće ćemo u Evropi gledati još najmanje šest puta ovog ljeta, a, nadamo se, još ukupno 12 do odlaska na zimsku pauzu. 

Spomenimo i to da je u istom terminu večeras Ludogorets kojeg vodi Ivaylo Petev slavio protiv Ballkanija s 4:0 i tako s ukupnih 4:2 prošao dalje.

Strijelci za tim iz Razgrada bili su Tekpetey (2), Tissera i Caio Vidal. U drugom pretkolu Ludogorets će igrati protiv ljubljanske Olimpije.

Prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka igraju se 25. i 26. jula, a revanši su na rasporedu prvog i drugog augusta. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, prvo pretkolo, druga utakmica:

Hesperange - Slovan Bratislava 0:2 (Weiss 55'(P), 62'(P))

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.