Rendulić jasan: "Nismo slučajno dobili penale"

Nakon prolaza u 2. pretkolo Lige prvaka

Rendulić jasan: "Nismo slučajno dobili penale"

Esmer Oštraković

Prava drama viđena je u Mostaru u utakmici 1. pretkola Lige prvaka između Zrinjskog i Urartua.

Iako je Zrinjski jednom nogom bio u 2. pretkolu, umalo su igrači ovog kluba uspjeli sve da prokockaju.

Međutim, penal lutrija im je ovaj put otišla u prilog, te su na kraju izborili prolaz u narednu fazu takmičenja.

"Dvije ekipe iste kvalitete. Moramo priznati. Drugo poluvrijeme smo pali. Pokušali smo izmjenama promijeniti tok utakmice. Moramo na kraju biti zadovoljni. Pokazali smo mentalnu snagu, nismo slučajno dobili penale. Marić fenomenalno branio, Barišić zabio i eto", rekao je Rendulić, te je dodao:

"Ova generacije je predoređena za velike rezultate. Dečki su to zaslužili vjerom, radom i poštenim odnosom"

Govorio je i o narednom protivniku.

“Nema lakših protivnika. I prvo kolo je bilo iznenađujućih rezultata. Ludogorets i Ferencvaroš. Nije to baš tako. Obje ekipe su kvalitetne. Swift i Slovan. Slovan je bio bolji za nijasnu”

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ponudio je Rendulić i odgovor na nešto lošiju igru večeras.

“Imali smo puno krivih rješenja. Dovele su nas i situaciju da odemo u penale. Događaju se greške mnogo većim od nas. Ovdje je šest novih igrača. Čuže je van ritma. Stanić nema kontiniutet. Kožulje tek došao nije igrao. Hrvanoviću treba vremena za adaptaciju, došao iz druge lige”, završio je Rendulić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi