Pukla bruka usred Budimpešte: Prvak Farskih Otoka razbio Ferencvaros i prošao u drugo pretkolo

Kvalifikacije za Ligu prvaka

Pukla bruka usred Budimpešte: Prvak Farskih Otoka razbio Ferencvaros i prošao u drugo pretkolo

E. Ganibegović

Veliko iznenađenje vidjeli smo danas u prvom pretkolu Lige prvaka. Nakon 0:0 u prvoj utakmici, revanš u Budimpešti između Ferencvarosa i Klaksvika završen je rezultatom 0:3. 

Prvak Farskih Otoka, Klaksvik, prošao je u drugo pretkolo Lige prvaka savladavši u Mađarskoj Ferencvaros rezultatom 0:3 na iznenađenje mnogih.

Sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu. Frederiksberg je pogodio iz penala u osmoj minuti, da bi isti igrač u 32. minuti duplirao prednost gostiju.

Posljednji ekser u sanduk Ferencvarosa zakucao je Kassi pogotkom u prvoj minuti sudijske nadoknade.

U početnoj postavi domaće ekipe našli su se Amer Gojak i Eldar Ćivić. Gojak je igrao prvo poluvrijeme, dok je Ćivić izašao u 74. minuti meča.

Ranije danas Olimpija je slavila protiv Valmiere u Latviji s 1:2 i prošla dalje, a dalje ide i Qarabag koji je s 4:0 razbio gibraltarski Lincoln.

Oglasi

Astana je slavila na gostovanju u Tbilisiju kod Dinama i prošla dalje, a upravo su od 20 sati počele dvije utakmice koje će se i najviše pratiti u Bosni i Hercegovni.

Prva je svakkao meč Hesperangea i Slovana. Prvi meč je završen 1:1, a ko prođe večeras igrat će u drugom pretkolu dvomeč protiv Zrinjskog.

Drugi je meč Ludogoretsa i Ballkanija. Ludogorets vodi Ivaylo Petev, u stručnom štabu su i dva Bosanca, a bugarski prvak mora nadoknaditi zaostatak od dva gola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, prvo pretkolo, druga utakmica:

Ferencvaros - Klaksvik 0:3 (Frederiksberg 8', 32', Kassi 45+1')

Top Komentari

RASanticeva
Šta bi tek ovi Bojcu radili
0 1
user1600442593
Koliko je Civic los majku svoju ****
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi