Tragedija HŠK Zrinjski u Bratislavi!
Foto - HŠK Zrinjski

Plemići bez Konferencijske lige

Tragedija HŠK Zrinjski u Bratislavi! · Udarna vijest

M. Šljivak

HŠK Zrinjski nije uspio ostvariti plasman u Konferencijsku ligu nakon što je večeras nakon penala (6-5) poražen od Slovana u Bratislavi 

Mostarce su sekunde dijelile od plasmana u grupnu fazu. Ipak, primili su nevjerovatan gol kojim je Slovan izborio penale i zatim pobjedu od 6-5 udarcima s 11 metara.

Uvodnih 10 minuta ovog meča nije ponudilo gotovo niša, da bi potom Slovan u 11. minuti stvorio dvije velike šanse. Čondrić skida udarac Šaponjića, a Jukić na zaustavlja udarac Greena na putu prema mreži.

Zrinjski prijeti golu Slovana dvije minute kasnije. Ilinković s 20 metara šutira pravo u golmana, da bi u 20. minuti Plemići promašili nevjerovatnu šansu.

Ćuže kreće sam prema golu Slovana. Izašao je sam pred Chavana, ali ne zabija pogodak i propada velika šansa.

U 26. minuti tri velike šanse za bh. prvaka u nekoliko sekundi. Golman domaćeg tima skida udarce Ćužea i Jankovića, a zatim neko u posljednji čas izbacuje s noge Nemanje Bilbije.

Oglasi

Slovan tri minute kasnije stvara dvije nevjerovatne šanse. Čondrić brani udarac Kashije nakon kornera, a zatim udarac Greena s gol-linije izbacuje Memija i spašava svoj tim.

Do kraja prvog dijela još dvije odlične šanse za šampiona Bosne i Hercegovine. Prvo Jukić, pa zatim i Bilbija šutiraju iz dobrih pozicija, no nisu precizni i na odmor se odlazi bez pogodaka.

Treba istaći da je u finišu prvog dijela Ilinković morao napustiti meč zbog povrede, a umjesto njega u igru je ušao Kamenjar.

Slovan ofanzivnije ulazi u nastavak meča. Međutim, odbrana Plemića dobro je odrađivala posao i nije bilo prolaza za napadače Slovana.

Ipak, u 66. minuti iz prve prave šanse u nastavku domaći tim dolazi do vodstva. Samo što su ušli u igru Pauschek i Ramirez kreirali su prednost. Prvi je ubacio, drugi zabija za 1:0 i veliku radost domaćeg tima.

Oglasi

Domaći sastav potom kreće po pobjedu. Kaknava u 73. minuti stvara veliku šansu, Čondrić brani.

Dugo je trajala ofanziva prema golu Plemića. Preživio je Zrinjski ofanzivu Slovana, Ramirez promašuje prolaz dalje u 96. minuti i utakmica odlazi u produžetke.

Do 103. minute produžetka nije bilo previše uzbuđenja, a onda je stadion u Bratislavi utišan. Bilbija izvodi slobodan udarac, Chavan odbija loptu pravo na nogu Igora Savića koji postiže pogodak za 1:1.

Kankava je ostavio svoj tim na cjedilu nakon što je udario Nemanju Bilbiju, ali u posljednjim sekundama Ramirez spektakularno pogađa za 2:1 i odvodi utakmicu na penale.

U penalima bolje se snalaze igrači Slovana i odlaze u grupnu fazu takmičenja. Penale za Plemiće promašili su Barišić i Malekinušić.

Konferencijska liga, play-off:

Slovan - Zrinjski 2-1 penali 6-5

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Slovan Bratislava: Chavan, Medvedev, Kashia, Abena, De Maarco, Kankava, Kucka, Zmrhal, Chakvetadze, Green, Šaponjić

HŠK Zrinjski: Čondrić, Berišić, Savić, Magdić, Ćorluka, Memija, Ilinković, Janković, Ćuže, Jukić, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Nikad neću navijati za klubove koji sebe smatraju Hrvatskim a igraju ligu BOSNE I HERCEGOVINE..!!! A sad mrš u kamenjar
67 14
VELEZ
Ahahahahaha Vise mi je drago radi ove bosnje koje su navijali za svinjski
42 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi