Nevjerovatan rezultat

Utakmica za pamćenje: HŠK Zrinjski nakon nestvarnog meča u Danskoj saznao rivala u Evropskoj ligi

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski saznao je rivala s kojim će igrati kvalifikacione utakmice za plasman u Evropsku ligu. To će je islandski šampion Breidablik koji je večeras u pretkolu Lige prvaka poražen na gostovanju kod Kopenhagena s nevjerovatnih 6:3 i s ukupnih 8:3 se oprostio od elitnog takmičenja i put nastavlja u drugom po rangu takmičenju.

HŠK Zrinjski evropski put ove sezone nastavlja protiv šampiona Islanda Breidablika. Ko god da prođe u ovom duelu po prvi će put svojoj zemlji donijeti grupnu fazu jednog evropskog takmičenja jer će pobjednik osigurati minimalno grupu Konferencijske lige.

Islanđani su meč u Kopenhagenu dobro otvorili. Svanthorsson je postigao gol u 9. minuti za vodstvo od 1:0, ali potom je uslijedilo 12 minuta pakla za ovaj tim od 33. do 45. minute prvog dijela.

Kopenhagen pogotkom Goncalvesa u 33. minuti poravnava na 1:1, a zatim redom pogađaju Achouri (35.), Larsson (37.) i Oskarsson (45+1.) za uvjerljivu prednost domaćeg tima od 4:1 na poluvremenu.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Kopenhagen povećava prednost. Oskarsson zabija po drugi put za 5:1.

Drugi gol na meču islandski tim zabija u 51. minuti. Za 5:2 pogađa Steindorsson, ali samo četiri minute kasnije Oskarsson postiže hat-trick za ogromnih 6:2.

Breidablik je u 75. minuti uspio postići i treći gol. Gunnlaugsson je pogodio za 6:3 i to je bio konačan rezultat ovog meča.

Islandski šampion će već za osam dana gostovati u Mostaru. Pod Bijelim brijegom je na rasporedu prvi meč kvalifikacija za Evropsku ligu, a revanš je 17. augusta na Islandu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, 2. pretkolo:

Kopenhagen - Breidablik 6:3 (8:3)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.