Rendulić je jednu stvar žestoko zamjerio svojim igračima

Plemići se kasno vratili u meč

Rendulić je jednu stvar žestoko zamjerio svojim igračima

Samir Mlaćo

Zrinjski se oprostio od Lige prvaka za ovu sezonu ispadanjem od Slovana iz Bratislave.

U prvom meču Slovaci su slavili 1:0, dok je sinoć u revanšu bilo 2:2.

Pokušao se Zrinjski vratiti iako je bio na koljenima, no snage za nešto više nije bilo. Svoje viđenje meča da je šef struke Plemića Krunoslav Rendulić.

"Što se tiče današnje utakmice, treba biti reći da je Slovan za nijansu bolja ekipa. Razlika je da na ovom nivou morate imati agresivnost, duel, a mi to nismo imali, pogotovo u prvih 15 minuta. Loše smo otvorili utakmicu, praktički nismo ni počeli, a već smo gubili 1:0.

Nismo uspjeli parirati u duelu i agresivnost, a na kraju smo krenuli kako smo trebali od samog početka. Golove smo primili iz prekida, to me ne može radovati. Prekidi su čista odgovornost", rekao je Rendulić.

Kazao je da ima pohvale za svoju ekipu koja je igrala hrabro, te da vjeruje da bi još veći pritisak bio da je bilo još vremena za igru.

Oglasi

Zrinjski nastavlja put u Evropi.

"Imamo minimalno četiri utakmice u Evropi. Nadam se da ćemo prikazati u narednoj utakmici igru kakvu smo sinoć prikazai poslije 2:0. Vjerujem da ćemo preskočiti već narednog protivnika".

Iskusni defanzivac Hrvoje Barišić je kazao.

"Zadnjih 15 minuta smo krenuli, trebali smo ranije. Rano smo primili pogodak i poremitilo nas je to. Teško ih je pobiti, naš gol nas je pokrenuo, ali bilo je kasno", rekao je Barišić.

Pohvalio je i svoje navijače.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Svaka im čast. Ne znam odakle više vade novce i dolaze. Sram me zbog njih što smo izgubili, ali tako je, kako jest", dodao je Barišić.

Svoj put u evropskim takmičenjima Zrinjski nastavlja u Evropskoj ligi, a protivnik će im biti poraženi iz utakmice Kopenhagen - Breidablik.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lukamarinsek
Ovo je k…. Od trenera
0 0
Jugovina
Ooooo majko mila, vidi tko se javlja za sendviče i prevoza hahahahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi