Šta se dešavalo nakon posljednjeg zvižduka u Bratislavi? Reakcija igrača Slovana sve govori

Trener Weiss se izvinio

Šta se dešavalo nakon posljednjeg zvižduka u Bratislavi? Reakcija igrača Slovana sve govori

A. Čaušević

Zrinjski nije uspio ponoviti uspjeh Sarajeva i Željezničara te izboriti plasman u treće pretkolo Lige prvaka nakon što je poslije dramatične završnice eliminisan od Slovana iz Bratislave. 

Bh. prvak se kasno probudio na Tehelne pole, nakon 2:0 za Slovan Plemići su uspjeli izjednačiti, a malo im je falilo i da dođu do potpunog preokreta.

Prvo je Barišić smanjio rezultat, a Ivančić je poravnao, u sudijskoj nadoknadi bilo je nekoliko situacija za potpuni preokret koji na kraju nije kompletiran.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka jasno je bilo razočarenje na licima igrača Zrinjskog koji nisu uspjeli servirati osvetu Slovanu za prošlosezonsku eliminaciju u play-offu za Konferencijsku ligu.

Otišli su Plemići pozdraviti oko 500 svojih navijača koji su bili odlična podrška tokom cijelog meča, dok su i na drugoj strani igrači Slovana znali kako proslaviti plasman u 3. pretkolo Lige prvaka.

Oglasi

"Prolazak u 3. pretkolo Lige prvaka pred velikom publikom je odličan. Što se tiče kraja utakmice, to smo mi. Dovoljno je bilo malo nepažnje i priimilio smo dva gola", bio prvi komentar trenera Slovana, Vladimira Weissa.

"Izvinjavam se što je Weiss dobio žuti karton pa neće moći igrati u prvom meču 3. pretkola", dodao je iskusni stručnjak.

Zrinjski svoj put nastavlja u trećem pretkolu Europa lige, a za protivnika će Plemići imati poraženog iz duela Kopenhagen - Breidablik.

Danci su prvi meč dobili sa sigurnih 2:0 i veliki su favoriti iza prolazak dalje. Ko god bude rival, već 10. augusta će gostovati u Mostaru.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, navijači mostarskog kluba su u prvom poluvremenu duela protiv Slovana imali određeni ispad, tj. palili su baklje pa će gotovo pa sigurno Zrinjski dobiti kaznu od UEFA-e.

Podsjećanja radi, prvi susret igran pod Bijelim brijegom je okončan pobjedom prvaka Slovačke sa 0:1 pa je bh. šampion eliminisan sa ukupnih 3:2.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
Nemojte se jos biti između sebe,dovoljno je sto vas svak ziv prebio. Palite baklje i ranite po dzepu onog Kabirija
1 0
user1636137141
Nisam navijač niti jednog kluba ali mi je žao nogometaša Zrinskog što nisu prošli dalje. Zaslužili su.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi