FOTO: E. Dindić

Odigrano sedam mečeva

Lagano se popravlja posjeta u Prvoj ligi FBiH: Tušanj digao prosjek u prvom kolu

Haris Zilić

Počela je nova sezona u Prvoj ligi FBiH, odigrano je sedam mečeva za vikend. Duel Zvijezde i Tomislava odgođen je zbog tragedije koja se desila u Gradačcu i u tom gradu bio je dan žalosti.

U ostalih sedam susreta postignuta su 24 gola, tri susreta su pripala domaćinima, tri meča su završila remijem, a gosti su slavili u jednom duelu.

Ove sezone u Prvoj ligi FBiH gledamo Slobodu i Čelik što će i značajno popraviti mizerne posjete na prvoligaškim stadionima.

To se već malo osjetilo i u prvom kolu.

Na sedam mečeva ukupno je bilo 4.550 gledatelja, što je 650 po utakmici.

Naravno, prosjek je podigla Sloboda. Na Tušnju je meč Slobode i Rudar Kaknja posmatralo 2.500 gledatelja, dakle duplo više nego na ostalim terenima.

Ovo je sve lagano zagrijavanje, jer već naredno kolo i Sloboda i Čelik su domaćini tako da će posjeta biti drastično veća, a domaćin je i ekipa Gornjeg Rahića koje je u Drugoj ligi FBiH znala napuniti tribine svog stadiona, nema sumnje da će isto biti i u Prvoj ligi FBiH.

Pogledajte posjetu u utakmicama 1. kola Prve lige FBiH.

Sloboda - Rudar Kakanj 2.500

Jedinstvo - Simm Bau 500

Budućnost - TOŠK 200

Gradina - Bratstvo 250

Stupčanica - Čelik 600

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Radnik Hadžići - Gornji Rahić 300

Mladost DK - Goražde 200

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.