Od šoka do slavlja na Tušnju: Dva različita poluvremena Slobode na startu sezone
FOTO: E. Dindić

Pet golova u Tuzli

Od šoka do slavlja na Tušnju: Dva različita poluvremena Slobode na startu sezone

H. Zilić

U prvom kolu Prve lige FBiH, Sloboda je na Tušnju dočekala Rudar Kakanj. Gledaoci su vidjeli veoma zanimljivo utakmicu i preokret Slobode. Tuzlanski tim je slavio rezultatom 3:2 i tako sa tri boda otvorio novu sezonu.

Prvi udarac na utakmici i šok za domačine. U trećoj minuti Hasanović je šutirao, lopta pogađa mladog Mujkića i završava u mreži za slavlje gostiju iz Kaknja i rezultat od 0:1.

Prvi pokušaj Slobode na utakmici u šestoj minuti. Vulić je šutirao nakon jednog centaršuta, golman Kršić odlično interveniše. U 12. minuti sjajan prodor Husejinovića, dodaje loptu do Dilavera koji lijepo cilja, ali Kršić ponovo junak Rudara.

Nakon kraćeg zatišja odlična kombinacija Dervišagića i Dilavera u 32. minuti na kraju Dilaver šutira, lopta ide pored gola Rudara. Minut ranije Dilaver je bio u još jednoj prilici pao je u šesnaestercu, tražili su domaći penal, ali sudija je samo odmahnuo rukom.

U 34. minuti fenomenalan udarac Kalesića, ali Kršić je briljirao večeras na Tušnju, skinuo je i ovaj pokušaj domaćih fudbalera. Nakon toga Beganović je upropastio dobru priliku za domaće.

U 39. minuti iznenadna kontra gostiju, Kobilica maestralno šutira, brani Muminović krajnim naporom.

Oglasi

Do kraja prvog poluvremena ostalo je 0:1.

Prva prilika u nastavku susreta za Slobodu, Husejinović je pokušao iz slobodnog udarca u 50. minuti sa nekih 25 metara, samo do živog zida.

A onda 60 sekundi ludila. Sloboda za minutu prekreće utakmicu U 54. i 55. minuti Kalesić je pogađao za 1:1 i 2:1 i tako mu se vratilo za prilike koje je propustio u prvom poluvremenu. Ni fenomenalni Kršić nije imao šansi. Kod oba gola Tuzlaka začetnik akcije je bio Delić koji je ušao u drugom poluvremenu i njegovim ulaskom Sloboda proigrala.

Nakon ekspresnog preokreta Sloboda je diktirala tempo igre, imala je nekoliko prilika, izdvajamo pokušaj Husejinovića iz 63. minute, lopta je otišla pored gola Rudara.

Nakon dugo vremena prilika za goste. Iz slobodnog udarca je pokušao Kobilica u 76. minuti, lopta odlazi preko gola Muminovića.

Oglasi

U 83. minuti Dervišagić lijepo šutira sa vrha šesnaesterca i pogađa za 3:1, a gosti u prvoj minuti sudijske nadoknade smanjuju za konačnih 3:2 preko Musića.

Prva liga FBiH, 1. kolo:

SLOBODA - RUDAR KAKANJ 3:2 (Kalesić 54', 55', Dervišagić 83'/Mujkić 3' (ag), Musić 90+1')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

SLOBODA: Muminović, Beganović, Vulić, Mujkić, Husejinović, Dilaver, Dervišagić, Mućaj, Kurtalić, Čivić, Kalesić.

RUDAR KAKANJ: Kršić, Musić, Čago, Kobilica, Musić, Čatić, Hubanić, Tukić, Hrustanović, Hasanović, Kišić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi