Mehanović čestitao Slobodi, Nalić izdvojio dvije ključne stvari
FOTO/VIDEO: E. Dindić

Sloboda savladala kakanjski Rudar

Mehanović čestitao Slobodi, Nalić izdvojio dvije ključne stvari

H. Zilić

Sloboda je u prvom kolu Prve lige FBiH nakon preokreta savladala Rudar iz Kaknja rezultatom 3:2. Utakmica je ponudila vrlo dobar fudbal i pet golova na startu sezone u prvoligaškom karavanu.

Fudbaleri Slobode u su na početku bili u grču, ali u nastavku su se razigrali i na kraju sa tri boda otvorili prvenstvo.

Po završetku utakmice komentar su dali treneri oba tima.

Prvo je izjavu dao trener Rudara, Bećir Mehanović.

"Dva različita poluvremena. Prvo poluvrijeme smo bili povezani, donijelo nam je to i prednost. Dva brza gola u nastavku su nas poremetila, Slobodi se isplatio pritisak", rekao je Mehanović i dodao:

"Šta je tu je, izgubili smo. Drago mi je što su gledatelji vidjeli da se i u Prvoj ligi FBiH igra dobar fudbal. Sjajan teren, dobar termin, čestitam Slobodi na trijumfu."

Oglasi

Komentar je dao i trener domaće ekipe, Zlatan Nalić.

"Mi znamo da neki igrači nisu nikad igrali na Tušnju, bilo je treme u prvom poluvremenu. U nastavku smo izšali kao drugi tim oslobodili se pritiska i na kraju smo stigli do pobjede", rekao je Nalić i nastavio:

"Utakmica je dosta teška protiv odličnog protivnika. Imamo još problema s nekim igračima koji su tek došli, treba tu vremena da se uigra. Vrlo je bitno pobjeđivati utakmice, a igru ćemo tražiti kroz prvenstvo."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U narednom kolu Sloboda je domaćin ekipi Jedinstva iz Bihaća.

Sa druge strane Rudar će u Kaknju dočekati ekipu Goražda.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi