FOTO: Guliverimage/Copyright: xDavidxHornx

U gradskom duelu

Tottenham briljira, a sinoć je njihov fudbaler oborio rekord

Haris Zilić

Fenomenalan start sezone u Premiershipu Tottenham je potvrdio sinoć i u gostima u gradskom duelu savladao Crystal Palace rezultatom 2:1 i tako se učvrstio na liderskoj poziciji sa 26 bodova iz deset odigranih utakmica i još ne znaju za poraz.

U meču protiv Crystal Palacea, Tottenham je dobio i rekordera Premiershipa. Argentinski štoper Cristian Romero (25) imao je 141 tačno dodavanje što je novi rekord.

Tako je Argentinac oborio rekord star dvije decenije, ali i pokazao da se vraća u formu.

Romero je došao u augustu 2022. godine iz redova Atalante, a u drugoj sezoni u Londonu pokazao je da će biti veoma važan faktor u igri Tottenhama.

Argentinac je dobio i jednu od najboljih ocjena za sinoćnju predstavu.

Karijeru je počeo u Belgranu nakon toga je prešao u Gneou gdje je počeo njegov evropski put 2019. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bio je u Juventusu, gdje se nije baš naigrao, kao ni u Atalanti, a onda je eskplodirao u Tottenhamu.

Pomeuti 25-godišnjak imao i 26 nastupa za reprezentaciju Argentine, kao i dva postignuta gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.