Elita im gleda u leđa: Sprema li se u Premier ligi još jedno čudo nakon Leicesterovog?

Tottenham se šepuri na vrhu

Elita im gleda u leđa: Sprema li se u Premier ligi još jedno čudo nakon Leicesterovog?

Eldar Ganibegović

I nakon desetog kola Premier lige Tottenham će ostati na vrhu. Jasno je to nakon što je večeras savladao Crystal Palace s 1:2.

Utakmicu je bolje otvorila domaća ekipa. U šansi Ayew u šestoj minuti, brani golman gostiju.

Minut kasnije golman Tottenhama ponovo na visini zadatka. Ovaj put je pokušao Edouard, ali i on bez uspjela.

Igrala se 17. minuta kada je ozbiljnije zaprijetio Tottenham. Richarlison dodaje do Maddisona, koji šutira visoko preko gola iz dobre pozicije.

U 23. minuti domaći traže penal nakon što je jedan igrač Spursa igrao rukom, no ništa nije svirano.

Poveo je Tottenham u 53. minuti i to autogolom Warda, da bi samo dvije minute kasnije na drugoj strani nakon kornera Hughes šutirao tik pored gola.

Oglasi

Na 0:2 je lijepim pogotkom u 66. minuti povision Son, ali tu nije bio kraj uzbuđenjima.

Gol nade u četvrtoj minuti nadoknade za domaćina postiže Ayew, ali više od toga Palace nije mogao i tri boda ipak nosi kući Tottenham. 

Tottenham se nalazi na vrhu s 26 bodova i City, Arsenal i Liverpool im gledaju u leđa. Tek je deseto kolo, ostalo je još nepunih 29 do kraja, no Tottenham na čelu s Angelosom Postecogluom radi ozbiljno dobar posao.

Ostaje da vidimo koliko Spursi mogu do kraja. Leicester City je napravio veliko iznenađenje 2016. godine, ako Tottenham osvoji titulu ne bi bilo tolikih razmjera, ali svakako bi bilo veliko iznenađenje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 10. kolo:

Crystal Palace - Tottenham 1:2 (Ayew 90+4'; Ward 53' (AG), Son 66')

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Ne, ne..mali smijesni Spursi ce zavrsiti cak i ispod AR567ALA, vjerovatno ce biti na 6.mjestu..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi