Na putu ka aerodromu

Panika na autoputu i hitna evakuacija reprezentativaca Izraela

Midhat Šljivak

Reprezentativci Izraela prinuđeni su napustiti autobus u kojem su se zaputili ka aerodromu u Tel Avivu nakon što su dobili obavještenje o mogućem napadu na njih.

Fudbalska reprezentacija Izraela u nedjelju igra meč protiv Kosova na stadionu Fadil Vokkri u Prištini. Izraelci su danas krenuli ka destinaciji, ali je na putu prema aerodromu u Tel Avivu došlo do određenih problema.

Na putu prema aerodromu ekipi je javljeno da se na njih sprema napad. Uslijedila je ekspresna reakcija i izraelski tim je napustio autobus te se sklonio u sklonište pored autoputa.

Prema navodima izraelskih medija, ekspedicija je dobila dojavu da se na autobus sprema bombaški ili raketni napad.

Pojavio se i snimak tokom evakuacije tima. Objavio ga je Fudbalski savez Izraela i vidi se kako vlada velika panika među fudbalerima koji su pretrčali preko autoputa.

Izraelci će u narednim danima odigrati čak četiri utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a domaće utakmice će igrati u Mađarskoj.

Nakon gostovanja na Kosovu ovoj selekciji predstoje dueli sa Švicarskom, Rumunijom i Andorom.

Ova selekcija je trenutno na trećoj poziciji kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Imaju 11 bodova i imaju jako dobre šanse da se plasiraju u Njemačku narednog ljeta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ispred Izraelaca su selekcije Rumunije i Švicarske. Rumuni su skupili 16 bodova, a Švicarci 15. Upravo će dueli protiv ove dvije selekcije odrediti njihovu sudbinu u ovim kvalifikacijama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.