Koga će izraelski golman izdati odlaskom na meč u Prištinu?

Zvezda ga je ipak pustila

Koga će izraelski golman izdati odlaskom na meč u Prištinu?

Samir Mlaćo

Iako je stav Crvene zvezde bio jasan, izraelski golman Omri Glazer će se ipak priključiti reprezentaciji Izraela za naredne mečeve kvalifikacija.

Naime, Crvena Zvezda je ranije kazala da neće pustiti Glazera koji im je potreban za prvenstveni meč sa Železničarom, te da se ne radi o zvaničnom terminu UEFA-e, no situacija se promijenila.

Kosovo i Izrael će odigrati odgođeni meč na Prištini 12. novembra, ali nije poznato da li će Glazer se naći među stativama.

Srbijanski mediji pišu da postoji mogućnost da Izraelac ne bude u kadru iz poštovanja prema navijačima Zvezde koji nisu priznali Kosovo, ali da brani na narednim utakmicama svoje reprezentacije.

Svakako situacija koju će biti zanimljivo ispratiti, a nema sumnje da će i sam meč izazvati dosta pažnje.

Ovaj susret planiran je u Izraelu, no zbog oružanog sukoba Izraelaca i Palestine je odgođen, da bi kasnije odlučeno da se igra u Prištini.

Oglasi

Golman Zvezde je navodno kazao da ne želi ostaviti na cjedilu svoju zemlju, te da želi biti uz svoj narod.

On je u redove srbijanskog prvaka stigao iz Hapoel Beer Sheve za 1,2 miliona eura.

Izrael nakon meča sa Kosovom ima i kvalificijske mečeve protiv Mađarske, Švicarske i Rumunije.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Zvezda u prvenstvu zaostaje šest bodova za Partizanom, te nema pravo na novi kiks. Ipak, vjeruju da protiv Železničara mogu slaviti i bez standardnog golmana.

Zvezda je u utorak navečer poražena i u meču Lige prvaka od Leipziga 2:1, te je izgubila sve šanse da bude među dva najbolja tima u grupi. To su već osigurali Manchester City i Leipzig, dok će za treće mjesto se boriti upravo Zvezda te Young Boys.

Top Komentari

Hanibal
Ja kretena i idiota. Mogu oni raditi sta hoce Kosovo je drzava vec dugo vremena. Ali, koga zanima golman jedne teror zemlje i klub gdje igra (ciji su navijaci poznati nacionalisti i redovno odgajaju ratne zlocince medu svojim redovima. Pisite o sportu u BiH. Ovi nas ne zanimaju 0.0%
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi