Ništa od Srbije: Izraelci potvrdili privremeni dom, evo gdje bi mogli ugostiti BiH
Stadion Debrecena je kapaciteta 20.000 i Mađari žele da Izraelci na njemu igraju svoje mečeve

Zbog sukoba u Palestini

Ništa od Srbije: Izraelci potvrdili privremeni dom, evo gdje bi mogli ugostiti BiH

Admin Čaušević

Iako je do mečeva baraža za Evrpsko prvenstvo preostalo pet mjeseci UEFA ništa ne prepušta slučaju te se na vrijeme želi pobrinuti da sve protekne u najboljem redu. 

Bosna i Hercegovina je siguran učesnik baraža i svoj polufinalni duel će igrati na Bilinom polju, dok će žrijebom biti odlučeno ko će biti finalista.

Kao mogući protivnik u finalu Edinu Džeki i društvu mogao bi biti Izrael koji je zbog oružanog sukoba sa Palestinom primoran da svoje mečeve igra na neutralnom terenu.

Do baraža je ostalo dovoljno vremena da se oružani sukob na Bilskom istoku okonča te Izrael opet bude domaćin na svom terenu, već sada UEFA želi da se osigura.

FS Izrela je u četvrtak navečer saopštio kako su pronašli privremeni dom za mečeve reprezentacije i u pitanju je Mađarska.

Oglasi

Utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Izraelci će igrati u Mađarskoj, ali je preostalo da se izabere stadion te donese odluka da li će se moći igrati sa publikom ili ne.

Izabranici Alona Hazana će 15. novembra igrati protiv Švicarske te tri dana kasnije protiv Rumunije. Mečevi se neće igrati u Budimpešti.

Razlog je što će Bjelorusija, koja također igra na neutralnom tlu zbog rusko-ukrajinskog sukoba, igrati u Budimpšeti te je termin utakmice na stadionu Szusza Ferenc još ranije dogovoren.

Tako će kako sada stvari stoje utakmice Izrael - Rumunija biti odigrana na stadionu Debrecena kapaciteta 20.000 stadiona i UEFA-ine kategorije 4 za licenciranje stadiona.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Izraelci nisu igrali oktobarske mečeve te osim sa Švicarskom imaju odigrati i zaostali meč sa Kosovom u Prištini.

Srbija je odlučila pružiti utočište košarkaškim klubovima iz Izraela, spominjala se mogućnost da isto bude i sa fudbalskom reprezetnacijom, ali su na kraju Izraelci odabrali Mađarsku.

Top Komentari

Chelsea1
Dajte nam ih, da pregazimo te bolesne jevreje
2 1
Mostarac94
Izbacit ih ko i Rusiju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti