Zvezda neće pustiti Izraelca na kvalifikacijski meč Kosova i Izraela

Drže se pravilnika UEFA-e

Zvezda neće pustiti Izraelca na kvalifikacijski meč Kosova i Izraela

Samir Mlaćo

U Prištini se 12. decembra igra za kvalifikacijski meč Kosova i Izraela, a biće veoma zanimljivo.

Izraelci su na meti brojnih kritika zbog oružanog sukoba sa Palestinom, sve se prenijelo i na sport, a zanimljivo da su iz FK Crvena zvezda zabranili svom golmanu Omriju Glazeru odlazak na ovaj meč.

Zvezda tada igra meč protiv Železničara iz Pančeva i poziva se na pravilo UEFA-e koje kaže da klub nije dužan pustiti igrača na okupljanja koja nisu u terminu kada igraju reprezentacije.

Navode da je to i jedini razlog, ali mediji špekulišu da zapravo Zvezda ne želi zbog straha za sigurnost da pusti svog člana.

On je u redove srbijanskog prvaka stigao za 1,2 miliona eura iz Hapoel Beer Sheve, a do sada je u 15 nastupa primio 17 pogodaka.

Ovaj meč je prvobitno bio planiran u Izraelu, no odgođen je zbog rata.

Oglasi

bih 

UEFA je tada odredila novi termin i odlučila da to bude 12. novembar. Izraelski mediji prenose da Zvezda nikako ne želi pustiti golmana i da je dokument UEFA-e jasan, a srbijanski medije navode da bi sigurno i navijači Zvezde zamjerili svom članu te čelnicima kluba nastup protiv države koju nisu priznali.

Biće svakako zanimljivo ispratiti dešavanja sa ovog meča, a treba navesti da je lider u nevedenoj grupi Rumunija sa 16 bodova Švicarska ima 15, a Izrael 11. Kosovo ima tek sedam bodova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Izrael ima dvije utakmice manje u odnosu na Rumuniju, a jednu u odnosu na Švicarsku. Izraelci će tako tražiti važna boda kako bi ostali u igri za odlazak na EURO 2024.

Pobjeda im se nameće kao imperativ, no veliko je pitanje i kako će biti dočekan, te kakva će atmosferi vladati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi