Pep Guardiola prezadovoljan je partijama koje pruža Manuel Akanji, te ga je i javno pohvalio.

Hvalio je trećeg igrača

Pep Guardiola dao izjavu koja bi mogla probuditi ljubomoru kod hrvatskog dvojca na Etihadu

Eldar Ganibegović

Pep Guardiola je u posljednjem obraćanju medijima hvalio jednog igrača Manchester Cityja. Radi se o pojačanju iz ljeta 2022. godine.

Minulog vikenda derbi 13. kola engleske Premier lige igrali su Manchester City i Liverpool. Na kraju je meč završen rezultatom 1:1.

Iako do tri boda nije došao, Pep Guardiola može biti zadovoljan nekim drugim stvarima. Posebno se to odnosi na igru jednog od defanzivaca u timu.

Naime, reprezentativac Švicarske, Manuel Akanji, pokazao je da se na njega može ozbiljno računati. Potvrdio je to i sam Guardiola koji ga je itekako hvalio na press konferenciji.

"Može igrati na strani, kao centralni stoper ili u sredini. Kad uđe u zadnju trećinu, može kvalitetno razigravati, brz je i jak. Kakvog igrača sam dobio, vau", pohvalio je Španac Švicarca, a onda se osvrnuo i na sportskog direktora.

"Kakvog igrača mi je doveo Txiki Begiristan", pohvalio je Guardiola sportskog direktora Manchester Cityja, koji je napravio odličan posao dovođenjem Akanjija iz Borussije Dortmund.

Manuel Akanji stigao je u Manchester City 2020. godine iz Borussije Dortmund za 20 miliona eura. Ove sezone igrao je na 16 utakmica i postigao tri gola.

A Gvardiol i Kovačić?

Mnogi fanovi komentarisali su kako bi ova izjava Pepa Guardiole mogla da izazove ljubomoru kod hrvatskog dvojca u ekipi s Etihada.

Ovaj put je red došao da se pohvali Švicarac, no jasno je da samo pozitivno mišljenje Guardiola može imati i o dva hrvatska reprezentativca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Joško Gvardiol je u Manchester City stigao u augustu iz RB Leipziga za 90 miliona eura. Do sada je nastupio na 13 mečeva.

Mateo Kovačić je doveden za 29,1 milion eura iz Chelseaja. On je nastupio u jednoj utakmici više od Gvardiola, no ni on nema niti gol niti asistenciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.