Na derbiju Cityja i Liverpoola pojavio se avion u koji su svi gledali: Poruka je bila žestoka

Razočarani su odlukom vodstva lige

Na derbiju Cityja i Liverpoola pojavio se avion u koji su svi gledali: Poruka je bila žestoka

Samir Mlaćo

U Premier ligi Engleske prava uzbuna. Vodstvo lige odlučilo je oduzeti Evertonu deset bodova zbog kršenja financijskog fair playa, a čini se da bi mogao biti kažnjen i Manchester City.

Navijači Evertona su razočarani, a jučerašnji derbi Manchester Cityja i Liverpoola iskoristili su kako bi poslali poruku vodstvu lige. Učinili su to veoma kreativno, tačnije avion je preletio iznad stadiona tokom velikog derbija.

"Premier liga=korupcija", pisalo je na paroli, a publika je sve gledala u čudu.

Brzo su shvatili o čemu se radi, a zanimljivo da Sky Sport nije prikazao ovaj detalj u direktnom TV prijenosu.

Vjerovatno im je to bilo i zabranjeno od vodstva liga, no naravno to su zabilježile druge kamere.

Everton večeras igra protiv Manchester Uniteda od 17:30, a navijači Evertona nisu mogli izvesti ovaj performans po mraku, pa su se odlučili za jučerašnji derbija Cityja i Liverpoola.

Oglasi

Ovako je to izgledalo...

Evertonovim mukama nema kraja, jer pored oduzimanja bodova, prijete im i tužbe klubova.

Everton će tužiti pojedini rivali iz prošlih sezona

Naime, Burnley, Leicester i Leeds spremaju tužbu protiv Evertona, te će tražiti odštetu od oko 342 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton se prošle sezone spasio od ispadanja te je imao samo dva boda više od Leicestera, te pet od Leedsa, a ovi klubovi smatraju da su žestoko oštećeni u ovom slučaju.

Sada je već jasno da će Everton i ove sezone voditi bitku za opstanak, a danas će bodove tražiti protiv Uniteda koji zauzima osmo mjesto. United je u nizu od dvije pobjede, a šta će se dešavati na Goodison parku, ostaje da se vidi.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti