Gvardiol se prisjetio prošlogodišnjeg duela sa Haalandom i nasmijao cijeli svijet

Mladi Hrvat ponovo u središtu pažnje

Gvardiol se prisjetio prošlogodišnjeg duela sa Haalandom i nasmijao cijeli svijet

Esmer Oštraković

Sutra će u okviru 5. kola grupne faze Lige prvaka na Etihadu snage odmjeriti Manchester City i Leipzig.

To je posebno emotivna utakmica za fudbalera Manchester Cityja, Joška Gvardiola, koji je upravo iz Leipziga na početku sezone došao u Manchester City.

On je imao priliku da kao fudbaler Leipziga igra protiv Manchester Cityja, a iako se nadao dobroj utakmici nije sve tada bilo dobro za njega.

Prisjetio se na press konferenciji pred sutrašnju utakmicu svega Joško Gvardiol.

"Sjećam se da sam bio veoma nestrpljiv da igram protiv Erlinga Haalanda prošle godine. Baš sam jedva čekao tu utakmicu.

Oglasi

Na kraju se nije dobro završilo. Postigao je pet golova za 60 minuta. Kada je izašao iz igre konačno sam odahnuo i rekao sam sebi 'konačno...'", rekao je Gvardiol.

Mnogi su se nasmijali zbog njegove izjave, a kako je sve izgledalo pogledajte OVDJE.

Gvardiol je nedavno pohvalio mladok Antona Matkovića - očekuje da napravi veliku karijeru

Nedavno su brojni igrači upitani o tome da li znaju nekog mladog igrača iz svoje zemlje za kojeg očekuju da napravi veliku karijeru.

Pojedini igrači su imali problema da se sjete nekog mladog igrača iz svoje zemlje, ali ne i Gvardiol koji je odgovor "ispalio kao metak".

"Ima jedan . Njegovo ime je Anton Matković. Ima 17 godina i vjerujem da će on biti sjajan igrač jednog dana", rekao je Gvardiol.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Matković je trenutno član Osijeka u koji je stigao prošlog ljeta iz Marsonije, te je oduševio svojim igrama i već sa 17 godina je debitovao i za prvi tim.

Matković igra za juniore Osijeka, ali je mladi hrvatski napadač upisao i dva nastupa u prvom timu Osijeka. Od njega se tek očekuju prave igre, te je jedan od najperspektivnijih igrača koje Hrvatska ima u ovom trenutku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti