Gvardiolu u Cityju servirali jela iz Hrvatske, pa ih on ispravio: "Ovo je bosansko"

Tu je bio i Kovačić

Gvardiolu u Cityju servirali jela iz Hrvatske, pa ih on ispravio: "Ovo je bosansko"

Eldar Ganibegović

Hrvatski fudbaleri i saigrači u Manchester Cityju, Joško Gvardiol i Mateo Kovačić, zajedno su snimali jednu emisiju u kojoj su jeli domaću hranu, a Joško Gvardiol Englezima je objasnio i šta su "promašili", odnosno šta je bosansko jelo.

Sjajni hrvatski reprezentativci, Joško Gvardiol i Mateo Kovačić, ljetos su stigli u Manchester City. Dva su to od četiri pojačanja koje je dobio Pep Guardiola.

Obojica su važni dijelovi tima evropskog i engleskog prvaka. Gvardiol je do sada nastupio na deset, a Kovačić na devet mečeva u svim takmičenjima.

Dva simpatična i pristupačna fudbalera zajedno su snimali jednu emisiju. Manchester City je htio da se osjećaju kao kod kuće pa im spremio zanimljivo iznenađenje.

Građani su ih počastili u restoranu Platzki u srcu grada i gdje su probali jela iz Hrvatske, no Joško Gvardiol našao je malu zamjerku i promašaj. 

Hrvatskom dvojcu servirano je jelo. Između ostalog, na stolu su se našli i ćevapi, na što je Gvardiol rekao da je to više bosansko, no da je jako popularno jelo u cijeloj regiji.

O čemu se radi možete pogledati na 5:50 minuta dolje priloženog videozapisa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U snimku iznad, dva fudbalera govore o tome kako pronalaze svoj novi dom, svoju omiljenu hrane i svoje poglede na hranu u kantini Manchester Cityja.

Podsjetimo, prije desetak godina član Manchester Cityja bio je i naš Edin Džeko, bili su tu s njim Balkanci poput Kolarova i Savića, te su, kako je poznato iz njihovih priča, i oni nalazili restorane s balkanskom kuhinjom. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi

Najčitanije iz kategorije