Rodrygo povrijeđen

Strah u Madridu i niko više ne spava mirno - Nešto je samo puklo

Midhat Šljivak

Real Madrid je u 5. kolu Lige prvaka savladao Napoli s 4:2, ali je u ovom duelu ostao bez brazilskog fudbalera Rodryga. Mladi ofanzivac je u 87. minuti zatražio izmjenu.

Madridski Real ove sezone ima ogromne probleme s povredama. Gotovo da ne postoji fudbaler koji nije bio van stroja određeno vrijeme, a sada je ponovo u probleme došao Brazilac Rodrygo.

On se s okupljanja reprezentacije vratio istrošen. Pregledi su ustanovili da nije doživio povredu, pa je prethodnog vikenda zaigrao protiv Cadiza, iako je bilo planirano da odmori. Problem s Brahimom Diazom ga je vratio na teren.

I večeras je Rodrygo zaigrao od prve minute. Zabio je izjednačujući gol u 11. minuti (1:1), no pred sam kraj desila se zabrinjavajuća scena.

Rodrygo je u 86. minuti podigao ruku prema klupi. Izgledao je dosta loše i požalio se na povredu. Prema prvim informacijama radi se o povredi mišića.

Brazilac će ubrzo obaviti preglede i znat će se tačna težina povrede. U Realu svakako strahuju jer im je povreda preko glave.

Oni su već ostali bez 'pola tima' ove sezone. Nedavno se povrijedio i Vinicius Junior kojeg neće biti do februara i nema dileme da bi povreda Rodryga poprilično otupila napad Reala u nastavku sezone.

Treba istaći da je i Jude Bellingham u finišu prvog poluvremena nezgodno stao. Stradao mu je zglob, ali je Englez ipak nastavio ovaj meč.

Rodrygo je ove sezone odigrao 19 utakmica za kraljevski klub i ima učinak od osam golova i pet asistencija.

Otac Rodryga Goesa nikad nije uspio steći veliko ime

Mlada zvijezda Real Madrida Rodrygo imao je priliku donedavno gledati i vlastitog oca kako igra.

Danas 39-godišnji Eric Goes okončao je karijeru početkom 2018. godine i to nakon što je shvatio da ga nijedan klub više ne želi.

Eric je za razliku od sina koji je svjetski poznato lice, igrao za brazilske niželigaše. Počeo je u Mirassolu, te je nastupao za ASA, Criciumu, Cearu, Oeste, Boa Esporte, Linense, Guarani i Cuiabu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dok Rodrygo igra napad njegov otac je uglavnom igrao na poziciji desnog beka, te po potrebni na desnoj strani veznog reda.

Nakon okončanja karijer potpuno se posvetio sinu o čijoj karijeri vodi brigu i njemu je kao i mnogim drugim upala kašika u med.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.