Rađa li se nova zvijezda? Ancelotti se kockao i Modriću zadao glavobolju

Sjajan meč u Madridu i pobjeda Reala

Rađa li se nova zvijezda? Ancelotti se kockao i Modriću zadao glavobolju

Admin Čaušević

Odličan meč u Madridu odigrali su Real i Napoli. Na kraju je sa 4:2 pobjedu odnio španski klub te je zadržao maksimalan učinak nakon pet kola za potvrdu prvog mjesta u grupi.

Utakmica za Kraljeve nije počela obećavajuće pošto je Simeone već u devetoj minuti doveo goste u vodstvo. Ipak, hladan tuš nije dugo trajao.

Real je izjednačio već u narednom napadu kada je Rodrygo izjednačio lijepim golom, da bi u 22. minuti fantastični Jude Bellingham preokrenuo rezultat.

Nastavak Kraljevi ponovo započinju uspavano, kada je Anguissa zabio odličan gol te je vratio stvari na početak. A promjena nije bilo do finiša utakmice.

Carlo Ancelotti se kockao te je u igru ubacio golobradog Nicu Paza, a ovaj 19-godišnjak mu je vratio golom za pobjedu i svojim prvijencem u Ligi prvaka.

Oglasi

Ancleottijeva kocka se na kraju isplatila i na neki način stvorila novu konkurenciju za Luku Modrića pošto talentovani Paz igra u veznom redu.

S večerašnjim golom će mu sigurno porasti samopouzdanje te će mladi veznjak nadati i većoj minutaži u narednim mečevima što bi moglo utjecati na Modrićev status.

Podsjećanja radi, kapiten Vatrenih je duel sa Napolijem propustio zbog blage povrede, ali će biti spreman za nastavak sezone.

Rezultat postavljen je u sudijskoj nadoknadi kada je zabio Joselu te se te tako iskusni napadač iskupio za brojne promašaje u posljednje vrijeme.

Real je zadržao maksimalan učinak u grupi sa 15 bodova iz pet utakmica, Napoli je na drugom mjestu sa četiri boda prednosti u odnosu na Bragu koja je odigrala 1:1 s Union Berlinom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Braga je u prvom poluvremenu ostala sa igračem manje poslije isključenja Niakatea, a Gosens je doveo goste u vodstvo. Rezultat je postavio Djalo.

U posljednjem kolu Real će gostovati Unionu, dok će Napoli dočekati Bragu u direktnom duelu za drugo mjesto i plasman u nokaut fazu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

@dn@n
Hahah joj pa šta god da se desi odmah ima veze sa Modrićom, tačno ludnica
3 0
ubnt
Rezervni sastav lagano. Veceras je ispred stadiona bilo prikupljanje pomoci za Sadaka FC.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti