Mršavko nepravdu sa terena liječio alkoholom i ženama, nevjerovatno u kakvu se sada zvijer pretvorio

Doživio je značajnu transformaciju

Mršavko nepravdu sa terena liječio alkoholom i ženama, nevjerovatno u kakvu se sada zvijer pretvorio

Admin Čaušević

Postoje fudbaleri koji su iz ljubavi prema klubu bili spremni podnijeti veliku žrtvu samo kako bi ostali gdje im srce pripada. Tom prilikom su znali trpiti i veliku nepravdu, ali bi ostali ustrajni u svome da uspiju. To je slučaj i sa legendarnim Jose Marijom Gutierrezom, poznatijem kao Guti.

Guti je tokom igračke karijere pretrpio veliku nepravdu na terenu. Iako je bio među boljim veznjacima svoje generacije, nikad nije dobio pravu priliku već je stalno bio u drugom planu zbog velikih zvijezda.

"Napredovao sam kao veznjak, a onda je došao Zinedine Zidane. Pomjerim se naprijed i onda kupe Ronalda. I postanem reprezentativac, pa onda kupe Beckhama, sva vrata su mi zatvorila", rekao je Guti svojevremeno.

Upravo iz tog razloga vrlo često je znao spas tražiti u alkoholu i ženama lakog morala pa je punio naslovnice žute štampe. Čak je jedno vrijeme išao i kod psihologa.

Član Reala je bio više od 15 godina, a jedno vrijeme je igrao i u Bešiktašu. Od fudbala se oprostio 2011. godine, a danas kada mu je 47 godina izgleda mnogo drugačije u odnosu na igračke dane.

Oglasi

"Pokrenuo sam teretanu kod kuće, naporno treniram, stvarno, posebno s tegovima, već sam dobio 10 kilograma mišića, sa 80 na 90, i to je moj proces trenutno", rekao je Španac koji je trenutno angažovan kao komentator.

Tokom igračkih dana Guti je bio poznat kao pravi ženskaroš

"Dobro se osjećam već tri mjeseca više-manje, napravio sam veliku promjenu, puno trenirao, rekli su mi da ću biti najbolji u decembru, ali još uvijek to ne vidim".

"Imao sam težak trenutak u sportskoj karijeri, bio sam kod psihologa i on mi je puno pomogao da izađem iz situacije u kojoj sam se našao. Ima stvari koje te savladaju, ali treba tražiti pomoć i dobro je kad ima neko ko te može odvesti putem koji možda ne vidiš."

Guti svakodnevno trenira u svom domu u Madridu, a društvo mu pravi supruga Romina Belluscio s kojom je u braku više od sedam godina i imaju dvoje djece.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na društvenim mrežama oboje redovno dijele snimke njegovih treninga i pokazuju kako teče evolucija ovog nekada sjajnog fudbalera.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi