Tužno i jadno je ono što se dešava zvijezdi Reala - Sukob s Messijem doveo do pravog haosa
Foto - EPA

Žestoke uvrede za Rodryga

Tužno i jadno je ono što se dešava zvijezdi Reala - Sukob s Messijem doveo do pravog haosa

Midhat Šljivak

Fudbaler Real Madrida Rodrygo dobio je brutalne uvrede na društvenim mrežama nakon sukoba kojeg je imao s Lionelom Messijem na meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Argentine. Zbog toga se večeras oglasio i najavio je veliku bitku protiv rasista.

Napadač Real Madrida Rodrygo nova je žrtva rasističkih napada na društvenim mrežama. Mladi Brazilac dobio je brojne uvrede nakon što je na utakmici Brazila i Argentine imao sukob s Lionelom Messijem.

Na njegovom Instagram profilu krenule su žestoke rasističke uvrede. On je odlučio reagovati i objavio je rat rasizmu i rasistima.

"Rasisti ne spavaju. Moje društvene mreže su pune uvreda i raznih vrsta gluposti. Svi jasno mogu vidjeti. Ako ne radimo šta oni žele, ako se ne ponašamo kako oni misle, ako nosimo nešto što im smeta, ako ne spustimo glave odmah smo napadnuti, ako misle da im ugrožavamo privatnost, odmah kreću u akciju s ovakvim kriminalnim ponašanjem. Na njihovu nesreću - nećemo stati", poručio je Rodrygo.

Rodrygo je dobio brojne uvrede ispod posljednje objave (Foto: Screenshot)

Njegov otac Eric također je reagovao na uvrede i pružio je podršku sinu.

Oglasi

"Borba se nastavlja. Daju nam sve više snage. Ponosan sam na tebe i volim te mnogo", poruka je oca brazilske zvijezde.

22-godišnji Brazilac je član Real Madrida od 2019. godine. Njegovo dovođenje iz Santosa za 45 miliona eura ispostavio se kao odličan potez Kraljeva i Rodrygo je brzo postao jedan od najznačajnijih igrača u timu.

On je u dresu kraljevskog tima odigrao 182 utakmice i ima učinak od 42 gola i 36 asistencija.

Vinicius Junior česta meta rasizma

Vinicius Junior je najčešća meta rasizma u Španiji. Za to mnogi krive njegovo ponašanje na terenu i tako pokušavaju opravdati povike s tribina.

Brazilac je konstantno na udaru protivničkih navijača. Gotovo da ne postoji stadion gdje ga ne vrijeđaju i gdje mu se ne zviždi.

Po mišljenju golmana Villarreala Pepe Reine ponašanje brazilskog fudbalera je nešto neprihvatljivo i to je uzrok svih problema.

"Kada bude manje provocirao protivnike i protivničke navijače, imat će više poštovanja. Među najboljim je na svijetu, ali mora da sazre u ponašanju i pokazati više poštovanja prema rivalima", rekao je Reina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dosta je navijača kažnjeno zabranom dolaska na utakmice nakon vrijeđanja Vinija, no ne nazire se kraj povicima s tribina kada igra ovaj momak.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1574859714
Zato sto su ovaj i njegov pajdas vinicius prljavi provokatori,placljivci,zenice
1 1
emial766
Joj koji smo mi rasisti. Nekad me stid
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti