Foto - EPA

James otkriva detalje

Florentino Perez je veliki transfer završio jednim pozivom i jednim pitanjem: "Smatraj to gotovim"

Midhat Šljivak

James Rodriguez je u ljeto 2014. godine potpisao za Real Madrid. Stigao je iz Monaca za 75 miliona eura, a sada je u razgovoru za kolumbijske medije otkrio kako ga je Florentino Perez nagovorio da dođe u Madrid.

James Rodriguez je blistao na Svjetskom prvenstvu 2014. godine. U tom periodu Kolumbijac je bio jedan od najboljih igrača svijeta i Real Madrid je odlučio izdvojiti 75 miliona eura kako bi ga doveo u svoje redove.

Kraljevi su imali ogromnu konkurenciju u borbi za njegov potpis. James otkriva da su Manchester City i PSG nudili više novca, no da je poziv Florentina Pereza bio taj koji je odlučio. Postavio mu je samo jedno pitanje i sve je bilo gotovo

"PSG i City su me tražili i došli su s mnogo jačim ponudama od Real Madrida, ali ja sam želio slavu ispred novca. Želio sam Real Madrid jer ne postoji takav tim", rekao je James i zatim otkriva kako ga je Florentino Perez nagovorio da dođe.

James Rodriguez i Florentino Perez na potpisu za ugovora (Foto: EPA)

"Florentino Perez me nazvao i rekao mi je: 'Želiš li slavu ili novac?' Odgovorio sam mu da želim slavu. Kratko mi je rekao: 'Smatraj da je završeno'", riječi su Jamesa Rodrigueza.

On je u dresu kraljevskog kluba odigrao ukupno 125 utakmica i ostvario je učinak od 37 golova i 42 asistencije.

Jamesa je 'uništio' Zinedine Zidane

James Rodriguez je imao odličan početak u Real Madridu. U prvoj sezoni je pod vodstvom Carla Ancelottija igrao odlično i imao je učinak od 17 golova i 18 asistencija.

Međutim, dolazak Zinedinea Zidanea u januaru 2016. godine promijenio je sve. James se potpuno izgubio i ubrzo je zagrijao klupu. Niko se nije bunio jer su trofeji stizali kao na traci.

Potom je uslijedilo lutanje od kluba do kluba. Išao je na posudbu u Bayern, neuspješan je bio povratak u Real, pa je ubrzo krenuo dalje u nove izazove.

Pokušavao je spasiti karijeru u Evertonu, katarskom Al-Rayyanu i Olympiacosu. Nigdje se nije zadržao dugo, da bi se u julu odlučio na potpis za brazilskog velikana Sao Paulo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za brazilski klub 32-godišnjak je odigrao 14 susreta, jednom se upisao u strijelce i upisao je tri asistencije.

Tokom karijere je osvojio brojne trofeje. Ima dvije Lige prvaka, prvenstva Španije, Portugala, Njemačke i Argentine, te još mnoge druge nagrade.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.