Posrnula zvijezda pokušava spasiti karijeru, zabio golčinu i podsjetio kakav talent mu je Bog dao

Igra u Brazilu

Posrnula zvijezda pokušava spasiti karijeru, zabio golčinu i podsjetio kakav talent mu je Bog dao

Endin Čaušević

Sao Paulo sinoć je poražen na svom terenu od Fortaleze u meču 24. kola brazilske Serie A, a u centru pažnje našao se zaboravljeni James Rodriguez koji je prvo promašio penal, a potom je podsjetio kakvu magiju ima u svojoj lijevoj nozi.

James Rodriguez je prije desetak godina bio jedan od nevjerovatnih potencijala kojem se predviđala velika karijera, a posebno nakon fantastičnog nastupa s reprezentacijom Kolumbije na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

Tada je James za čak 75 miliona eura iz Monaca prešao u Real Madrid i očekivalo se da tek tada zablista, no njegova karijera krenula je u potpunosti nizbrdo.

Kolumbijac s Kraljevima jeste osvojio sve što je mogao, no minutaža koju je imao bila je veoma loša. Igrao je na posudbi u Bayernu, a potom je kao slobodan igrač otišao u Everton gdje se zadržao samo godinu dana.

Nakon toga imao je i epizodu u katarskom Al Rayyanu, te je prije godinu dana prešao u Olympiakos gdje je nakon svega sedam mjeseci raskinuo ugovor i ostao bez kluba. Ostanak u Evropi je postao nemoguća misija jer ga niko nije htio, no spas mu je ponudio brazilski Sao Paulo.

Oglasi

Ovaj 32-godišnjak pokušava koliko-toliko da oživi karijeru u Brazilu, a sinoć je protiv Fortaleze podsjetio svijet kakav talent ima, no nažalost nije ga iskoristio kako je treba.

James je prvo u 21. minuti kod rezultata 0:1 promašio penal, no u finišu je oduševio sve. Sao Paulo je gubio sa 2:0, a onda je James postigao sjajan pogodak za konačnih 2:1 i pokazao je da još uvijek ima magiju u lijevoj nozi.

[related]https://twitter.com/spfcpics/status/1704679835795087477[/related]

Šteta je što talent koji mu je Bog dao nije iskoristio kako je mogao i što su mu neke druge stvari bile bitnije od fudbala jer je jasno kakav potencijal je ovaj Kolumbijac nekada bio.

Od dolaska u Sao Paulo odigrao je šest utakmica i uspio je da postigne jedan pogodak i upiše jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti